Prijava

Vaša prijava

Košarkaši Gorice vraćaju se na parket, sutra protiv Škrljeva

[]

Košarkaši Gorice disciplinirano su odradili samoizolaciju i polako se vraćaju treninzima i košarkaškoj kolotečini. Međutim, pred njima je najnaporniji mjesec u kojem ih čeka čak 11 utakmica u sklopu HT Premijer lige i ABA 2 lige koja se igra turnirski na Zlatiboru.

Prva od prepreka koje čekaju momčad Josipa Sesara bit će ekipa Adria Oil Škrljeva i ta će utakmica na najbolji mogući način pokazati koliko je korona pauza ostavila traga na igračima Gorice. Utakmica je na rasporedu u utorak 3. studenog s početkom u 18 sati, a prijenos će biti na Arena sportu.

Sesar je u teškim okolnostima odlično posložio ekipu koja je u prva 4 kola imala 3 derbija i jedno teško gostovanje nakon kojih se našla na diobi prvog mjesta s tri pobjede i samo jednim porazom, a sada sve mora ispočetka.

–Situacija nije normalna, virus koji vlada je nepoznat, čak ni stručnjaci ne znaju dovoljno o njemu, a kamoli mi laici. I zato se treba što više čuvati, držati se uputa, pri čemu je moje mišljenje da bi određene protokole trebalo prilagođavati situaciji i okolnostima. Primjerice, volio bih da je u košarci kao u nogometu, da u samoizolaciju odlaze samo pozitivni, a da ostali mogu normalno trenirati i igrati, ali dobro, to je ipak stvar epidemiologa– kazao je trener Gorice Josip Sesar, presretan što je samoizolacija konačno završila, što se momčad konačno ponovno okupila na treningu.

U vrijeme samoizolacije odgođeni su sudari sa Šibenkom, sinjskim Alkarom i osječkim Vrijednosnicama, a prvi protivnik nakon pauze bit će Škrljevo na domaćem parketu.

–I ono i su imali sličan problem kao bili, samo što su kraće bili u izolaciji, odnosno ranije su iz nje izašli. Dobro su startali u sezonu, imaju nekoliko dobrih novih igrača, imaju i dva, tri svoja, domaća… Riječ je o dobro posloženoj i dobro vođenoj momčadi, ali tek ćemo vidjeti u kakvom smo stanju nakon svega ovoga i mi i oni. O tome će ovisiti kako će sve skupa izgledati na parketu– zaključio je trener goričkih košarkaša.

Susret se od 18 sati bez nazočnosti gledatelja na tribinama igra od 18 sati.

Objava Košarkaši Gorice vraćaju se na parket, sutra protiv Škrljeva pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.