Prijava

Vaša prijava

FOTO: U derbi začelja Klas odnio sva tri boda iz Rakovca

[]

Po magli i teškom i klizavom terenu Rakovec je odmah uspostavio dominaciju na terenu dok su se gosti teško snalazili. Prvu veliku prigodu domaćin nije ostvario u 7. minuti. Stojanović je dodao loptu Presečkom koji je varkom izbacio svojeg čuvara i potom silovito tukao s 10 metara iznad gostujućih vrata. Matošević je u 12. minuti okušao snažni udarac s 25 metara, ali se Jurić nije dao iznenaditi. U 17. minuti Jendriš je pucao slobodni udarac s 18 metara, a lopta je prohujala pored desne vratnice. Domaćin je imao drugu veliku priliku u 19. minuti u kojoj je Stojanović proigrao Presečkog koji je s 11 metara šutirao u vratara Inđića. Solo prodor Presečkog u 24. minuti završio je udarcem s 18 metara uz lijevu vratnicu. Treća velika šansa za Rakovec zbila se u 27. minuti jer je Grgoić gurnuo loptu do Mihaela Jaića koji je neometan pucao s 14 metara, ali je udarac efektno obranio Inđić. Kontranapad gostiju u 30. minuti završio je Nikolić udarcem kojeg je Jurić sigurno uhvatio. Bedeković je u 35. minuti izveo slobodni udarac s 25 metara, ali je lopta prohujala uz desnu vratnicu. Četvrta velika domaća prilika dogodila se u 43. minuti u kojoj je Stojanović između dva gostujuća igrača dodao loptu Presečkom koji je neometan loše reagirao na 11 metara pa je i ta velika šansa otišla u nepovrat.

Za domaće promašaje stigla je kazna u 45. minuti. Nikola Jaić je loše intervenirao pa je lopta završila kod Bedekovića koji je s 11 metara iskosa s desne strane preciznim udarcem pogodio u desni donji kut za vodstvo Klasa.

U drugom poluvremenu gosti iz Mičevca su zagospodarili terenom, a prevagu je u tome napravio ulazak Krizmanića kod gostujuće momčadi. Utakmica je de facto bila riješena u korist gostiju u 73. minuti. Nikolić je probio po desnom boku i ubacio prizemnu loptu koju je s 5 metara Bedeković pospremio u domaću mrežu. Domaći napad u 76. minuti završio je Jendriš udarcem glavom s 8 metara kojeg je Inđić obranio. Brzi gostujući kontranapad u 78. minuti poveo je s lijeve strane Bakota koji je pronašao Bedekovića čiji je udarac s 10 metara završio u domaćem bloku. U 80. minuti Bakota je dodao loptu Bedekoviću na lijevoj strani koji je asistirao Kopiloviću koji je s 11 m prekrasnim lob udarcem postigao treći pogodak za goste. Zadnjih 10-tak minuta protekao je izjednačenoj igri na sredini tereni bez nekih većih ambicija obiju ekipa da dođe do promjene rezultata.

Rakovec je opet stvarao 100 postotne šanse u prvom poluvremenu, ali domaći napadači su opet zakazali pa su domaći nogometaši bili na kraju ponovo kažnjeni za svoje promašaje. Gosti su zahvaljujući ponajprije obranama vratara Inđića i domaćim promašajima sačuvali netaknutu svoju mrežu na početku utakmice, a na kraju prvog poluvremena došli i do vodstva. Gosti su u nastavku utakmice bili bolja momčad, koja je nadigrala domaćina u svim segmentima nogometne igre i zasluženo osvojili velika tri boda protiv izravnog konkurenta u borbi za ostanak u JŽNL. Kod Klasa bio je najbolji kapetan Domagoj Bedeković, a njemu uz bok bili su: Dejan Inđić, Antonio Matošević, Hrvoje Nikolić, Damir Krizmanić i Tin Bakota. U Rakovcu su se tako nastavile tužne nedjelje jer domaća momčad nije osvojila boda od 9. kola koje je bilo odigrano 4. listopada.

JEDINSTVENA ŽUPANIJSKA LIGA, 14. KOLO
NK RAKOVEC – NK KLAS 0:3 (0:1)
RAKOVEC. Igralište NK Rakovec. Gledatelja: nema.
Sudac: Matija Spudić (Ivanić-Grad) 8. Pomoćnici: Danijel Gašpar (Peskovec) i Hrvoje Tišljar (Križ). Delegat: Ivica Bergovac (Dugo Selo).
STRIJELCI: 0:1 Bedeković (45), 0:2 Bedeković (73), 0:3 Kopilović (80)
NK RAKOVEC: Jurić 5,5, Novoselec 6, Baček 6, (od 31. Brlečić 5,5), Jendriš 6, N. Jaić 6, Stjepanović 6, Krvarić 5, M. Jaić 5,5, Presečki 5, (od 46. Očić 5), Grgoić 5, Stojanović 5, (od 56. Radotović 5). TRENER: Željko Radotović 5,5
NK KLAS: Inđić 7,5, Matošević 7,5, Knežević 7, Lončarić 7, (od 86. Preglej -), Kopilović 7, (od 82. Đukić -), Bedeković 8, Nikolić 7,5, Roksandić 7, Samardžić 7, (od 46. Krizmanić 7,5), Bakota 7,5, Mikulić 7, (od 46. Orešković 7). TRENER: Dragan Karanović 7,5
IGRAČ UTAKMICE: Domagoj Bedeković

Objava FOTO: U derbi začelja Klas odnio sva tri boda iz Rakovca pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.