Prijava

Vaša prijava

Gorički lovci u humanitarnom i kraljevskom lovu

[]

Lovačko društvo „Srna“ Velika Gorica održalo je svoj tradicionalni humanitarni Kraljevski lov. Radi se o tradiciji koju su uveli za svoje stare članove, koji su zbog godina i aktivnosti u društvu oslobođeni plaćanja članarine. Ujedno je to prilika da se lovci sjete svojih umrlih prijatelja.

Svima njima ovaj lov je u čast, naglasio je predsjednik Josip Janjčić Babriga, dok je lovnik Zlatko Jurmanović govorio o sigurnosti u lovu, gdje su se lovci strogo pridržavali epidemioloških uputa za koronu. Postrojeni ispred Lovačkog doma na Kušancu, svi su bili u maskama i držali razmak. Prije lova je mjerena temperatura svim sudionicima i vođena propisana evidencija za koronu.

Među lovcima su bili i jedini gosti, četvorica članova LD „Donja Kaštela“ iz Kaštela kod Trogira. Dalmatinci su se pokazali dobri strijelci u lovu na fazane. Neobično im je bilo pečenje kestenja na koncu lova. Glavom je platilo dosta fazana, taman da budu podijeljeni gostima i starijim članovima, zbog kojeg je i ovaj lov tradicionalno organiziran.

Treba spomenuti i jednog člana koji godinama u čast onim lovcima kojih više nema, donosi kremšnite za sve lovce. Starina kazuje kako je on blizu „vječitim lovištima“ pa dok je živ i zdrav, ovako će se svi sjećati onih kojih su nekada bili kraljevi lova…

Tekst i snimke: Boris ĆAVAR

Objava Gorički lovci u humanitarnom i kraljevskom lovu pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.