Prijava

Vaša prijava

Ante Budimir: Prvi gol za reprezentaciju čini me posebno radosnim

[]

U svom trećem nastupu za Hrvatsku 29-godišnji napadač španjolskog prvoligaša Osasune Ante Budimir postigao je prvi pogodak za Vatrene koji će mu ostati u posebnoj uspomeni, iako je postignut iz dvojbene situacije.

-Prvi gol za reprezentaciju sigurno da me čini posebno radosnim. Pogledao sam snimku i svjestan sam da je bio VAR da ne bi bilo gola. Međutim, ja ću ga posebno zapamtiti- rekao je Budmir nakon dvoboja u Istanbulu u kojem je Hrvatska odigrala 3-3 protiv Turske.

Snimka je pokazala da je Ante odnio loptu ispred turskog braniča laktom i tako si stvorio priliku za pogodak u kojoj je pokazao iznimnu hladnokrvnost.

-Išao sam u pritisak i bio sam jako blizu stoperu. On je zamahnuo i poluinstiktivno sam se malo okrenuo i krenuo tijelom naprijed. Nisam znao što će napraviti, hoće li me pogoditi u glavu ili negdje. Na kraju je lopta bila ispred mene i u tom trenutku idem završiti akciju. To je ono što me interesira- objasnio je napadač akciju za 1-1 iz svog kuta.

Hrvatska je nakon tog pogotka još dvaput zatresla mrežu domaće reprezentacije, ali do pobjede nije stigla. Budimir nije bio nezadovoljan.

-Dobar test. Mislim da smo bili bolja ekipa. Uz malo koncentracije, odlučnosti, konkretnosti, moglo je to biti završeno, riješeno ili spriječeno. Dobar test i idemo dalje.

Svojim igrama, a sada i pogotkom, sve više skreće izbornikovu pozornost na sebe.

-Svjestan sam da nemam puno vremena, nemam ni malo godina. Moje prve utakmice nisu sa 20 nego sa 29, onda u skladu s tim, kako ide cijela ova priča, moram biti brz, konkurencija je velika. Nastojim iskoristiti svaku minutu koju imam. Miran sam, znam da dajem svoj maksimum.

Pred Hrvatskom je za tri dana u Solni možda i odlučujuća utakmica u drugom izdanju Lige nacija. Cilj je svima jasan.

-Želimo zadržati našu poziciju u elitnoj skupini. Igramo s direktnim konkurentima. To su u ovom trenutku Šveđani. Danas su se dobre stvari mogle izvući. Važna je utakmica ispred nas. Vjerujem u ekipu, bit će to dobro- optimističan je hrvatski napadač.

Objava Ante Budimir: Prvi gol za reprezentaciju čini me posebno radosnim pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.