Prijava

Vaša prijava

FOTO: U derbiju Kloštar i Dinamo Hidrel odigrali bez pobjednika

[]

Prvo poluvrijeme odigrano je u ravnopravnoj igri u kojoj su Kloštar i Dinamo Hidrel bez prave prilike za postizanje pogotka. Obje momčadi su uglavnom igrale na sredini terena i iskazale agilnost, duel igru, požrtvovnost i velika borbenost te disciplina u igri. Kloštar je prvu ozbiljniju akciju izveo tek u 18. minuti koju je iskosa s desne strane završio domaći kapetan Knezek udarcem s 14 metara koji je završio iznad gostujućih vrata. Pukljak je u 31. minuti uputio snažni udarac iz slobodnog udarca s 25 metara kojeg je sigurno uhvatio vratar Zagorac. Gostujuću akciju u 44. minuti Đuksi je okončao udarcem s 18 metara kojeg je obranio Pavičić.

U drugom poluvremenu Kloštar je preuzeo inicijativu i već u 47. minuti Joveš je zatresao gostujuću mrežu, ali je prvi pomoćni sudac Geller signalizirao zaleđe pa sudac Milin nije priznao zgoditak, što je izazvalo oštre reakcije kod domaće momčadi. Ipak je Kloštar došao do rezultatske prednosti u 49. minuti. Knezek je proigrao Tadića koji je primio loptu na lijevoj strani i potom s 14 metara preciznim udarcem svladao Zagorca pogodivši u lijevi donji kut. Gosti su u 60. minuti izveli kontranapad u kojem je Đuksi tukao s 18 metara, a loptu sigurno pokupio Pavičić.

Tadić se i 71. minuti izborio za udarac s 18 metara kojeg je Zagorac skrenuo u korner. Babić je u 85. minuti probio po lijevom boku i potom vratio prizemnu loptu, koju je neometan loše zahvatio s 5 metara Joveš, pa je Zagorec u padu obranio udarac i tako spriječio siguran zgoditak. U samoj završnici gosti su krenuli na sve ili ništa i vrše napade na domaća vrata. U 87. minuti Rus je snažno opalio po lopti s 30 metara koju je uhvatio Pavičić. Đuksi je šutirao u 89. minuti s 20 metara, a Pavičić krajnjim naporom izbacuje loptu u korner. U 90. minuti Jakovljević je izveo korner s desne strane, a najviši u skoku je bio Rus koji je sa 6 metara glavom tukao loptu iznad domaće vratnice. U sudačkoj nadoknadi 90+2 minuti sudac Milin je igranje rukom domaće obrane okvalificirao najstrožom kaznom. Rus je izveo kazneni udarac kojeg je Pavičić obranio, ali je odbijenu loptu Jakovljević pospremio u domaću mrežu za konačnih 1:1.

Kloštar je propustio priliku da pobjedom osigura jesenski naslov pa su domaći nogometaši i članovi Uprave bili u tužnom ozračju. Podlegli su imperativu pobjede pa su jednim dijelom utakmicu odigrali u grču i bez dovoljne koncentracije u ključnim momentima. Imali su domaćini takoreći pobjedu u rukama u 85. minuti, ali 100 postotnu šansu nije iskoristio tragičar Joveš pa su zbog toga u dramatičnoj završnici bili kažnjeni. Solidni, borbeni i žilavi gosti iz Novog Čiča su radosno proslavili osvajanje boda kod lidera jesenskog dijela protiv favoriziranog Kloštra te tako potvrdili da zasluženo pripadaju u zlatnu sredinu s tendencijama za još boljim plasmanom prema vrhu tablice.

Sudačka trojka na čelu s Mihaelom Milinom je nerijetko doživjela kritike iz oba nogometna tabora jer su svojom pogrešnim procjenama i odlukama iskočili u prvi plan što nije bilo dobro za samu utakmicu. Sudac Milin je dodijelio 8 opomena i jedno isključenje. Domaćem sastavu podijelio je 5 žutih kartona i jedno isključenje nakon završetka utakmice, a gostima tri opomene. Unatoč svemu što su i sudačke pogreške sastavni dio igre, isto tako i igračke pogreške i promašaji doprinose općem dojmu, ozračju i postignutom rezultatu nogometne utakmice.

1. ŽNL-ISTOK, 15. KOLO
NK KLOŠTAR – NK DINAMO HIDREL 1:1 (0:0)
KLOŠTAR IVANIĆ. ŠRC Kloštar Ivanić. Gledatelja nema.
Sudac: Mihael Milin (Dugo Selo) 6. Pomoćnici: Bruno Geller (Sveti Ivan Zelina) i Kristijan Galović (Dugo Selo). Delegat: Stjepan Pajač (Sveti Ivan Zelina)
STRIJELCI: 1:0 Tadić (49), 1:1 Jakoveljević (90+2)
NK KLOŠTAR: Pavičić 7, Vešligaj 6, Slivar 7, Brcko 6, (od 46. Tadić 7), Brzović 7, Pukljak 6,5, (od 46. Vranek 6,5), Knezek 7, Jandrić 6,5, Joveš 6, (od 90. Antolković -), Bungić 6, Babić 6,5, (od 87. Ivanković -). TRENER: Dražen Jambrečina 6,5
NK DINAMO HIDREL: Zagorac 7, Sudar 7, Jakovljević 7, Panić 6,5, Šantek 6, (od 67. Žugaj -), Španiček 6,5, Rus 7, Đuksi 7, Balenović 6, Zorić 6, (od 53. Slivak 6), Čičak 6,5, (od 76. Blažević -). TRENER: Mario Kajinić 6,5
IGRAČ UTAKMICE: Tomislav Knezek
CRVENI KARTON: Matej Antolković (90+5)

Objava FOTO: U derbiju Kloštar i Dinamo Hidrel odigrali bez pobjednika pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.