Prijava

Vaša prijava

Nastavljaju se radovi na rekonstrukciji nasipa od Drnka do Suše

[]

Na području općine Orle kraju se privode radovi na rekonstrukciji desnoobalnog savskog nasipa od Zablatja do Drnka. Između ostaloga proširena je i novim slojem asfalta presvučena županijska cesta koja se nalazi na nasipu.

Ono što sada slijedi je nastavak radova na potezu od Drnka do Suše u duljini od 12 kilometara. Tim povodom u prostorijama općine održan je sastanak na kojem su uz načelnika Ervina Vujicu sudjelovali i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković sa suradnicima te ravnatelj Županijske uprave za ceste Zagrebačke županije Tomislav Landeka.

-S obzirom na to da se završavaju radovi na prvoj dionici od Zablatja do Drnka, započele su pripreme za nastavak radova na dionici od Drnka do Suše. Na sastanku je dogovorena rekonstrukcija i proširenje Županijske ceste koja se nalazi na samom nasipu- upoznao nas je sa zaključcima sastanka načelnik Ervin Vujica.

Između ostaloga na području općine radi se i transverzalni nasip od odteretnog kanala Odra do savskog nasipa u Suši, vrijedan više od 50 milijuna kuna. Duljina nasipa koji će biti izgrađen bit će 6,8 kilometara, a cijeli bi projekt trebao završiti za dvije godine.

-Završetkom gradnje i rekonstrukcije ovih nasipa općina će u potpunosti biti zaštićena od plavljenja. Velika je to stvar za sve nas, jer to nam daje nove mogućnosti u razvoju, ali i podiže cijenu naših zemljišta- zaključio je načelnik.

Objava Nastavljaju se radovi na rekonstrukciji nasipa od Drnka do Suše pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.