Prijava

Vaša prijava

FOTO: Velika Gorica dobila još jedan mljekomat

[]

Ovo je najkvalitetnije mlijeko ne samo u Hrvatskoj, nego i u Europskoj uniji- ustvrdila je ministrica poljoprivrede Marija Vučković jutros u Velikoj Gorici, gdje je obitelj Pandek postavila svoj drugi mljekomat.

Uz mljekomat kod Srednje škole, Velikogoričani svježe mlijeko svakog dana od 7 do 22 sata od sada mogu kupiti i kod Doma zdravlja.

-Svima bih poručila da gdje god mogu kupuju mlijeko, jaja i sve druge proizvode iz ovakvih uređaja, jer tako podržavaju hrvatske proizvođače i sudjeluju u kratkom lancu opskrbe, što je i politika našeg Ministarstva- kazala je ministrica.

Obitelj Pandek iz Sesveta vlasnik je tvrtke PA-VITA koja u Rugvici ima farmu na kojoj se nalazi 145 muznih krava i još 130 grla stoke, a dnevno proizvode između 2800 i 3000 litara mlijeka.

-Proizvodnjom mlijeka bavimo se već deset godina i mogu reći kako sam ponosan na rezultate koje smo ostvarili. Bilo je teških perioda, ali preživjeli smo i danas proizvodimo mlijeko- rekao je Kristijan Pandek, čija je obitelj u ovogodišnjem odabiru Zlata vrijednog OPG-a zauzela drugo mjesto.

-Većinu našeg mlijeka otkupljuje najveća mljekarska industrija u Hrvatskoj s kojom imamo jako kvalitetnu i zadovoljavajuću suradnju. Direktna prodaja putem mljekomata iznosi nekih 15-ak posto godišnje. Ljudi koji na ovaj način kupuju mlijeko izuzetno su zadovoljni i zbog toga smo u Velikoj Gorici odlučili otvoriti još jedan mljekomat, jer za to postoji potencijal- istaknuo je Pandek.

Mljekarsko-stočarska zadruga Proizvodi sela s prodajom mlijeka putem mljekomata započela je 2014. godine i od tada do danas postavljeno je 15 mljekomata i jedan siromat. Cijena jedne litre mlijeka je 6 kuna, a na mljekomatu se može kupiti i boca čija je cijena 4 kune.

Objava FOTO: Velika Gorica dobila još jedan mljekomat pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.


Srijeda – izvješće o broju oboljelih do 10 h

Rabotnički u korona problemima