Prijava

Vaša prijava

SDP VELIKA GORICA: Ačkar braneći Barišića preuzima ulogu đavoljeg odvjetnika

[]

Još uvijek se ne stišavaju reakcije na posljednju sjednicu Gradskog vijeća Velike Gorice na kojoj se između ostaloga raspravljalo o trenutnoj političkoj situaciji u Velikoj Gorici. Tom je prilikom oporba pozvala gradsku vlast na odgovornost, na što se HDZ jučer osvrnuo priopćenjem kako je ova vlast od 200. godine napravila projekte koji ostaju. Istom je mjerom odgovorio i SDP čije priopćenje prenosimo u cijelosti;

„Krešimir Ačkar je priopćenjem Gradske organizacije HDZ-a Velike Gorice crno na bijelo pokazao kako se nimalo ne razlikuje od Dražena Barišića. To je lice i naličje jednog te istog HDZ-a i načina upravljanja Gradom. HDZ-a koji se hvali projektima u kojima je utvrđena ozbiljna sumnja na korupciju i u tome ne vide ništa sporno. Ačkar se ruga građanima Velike Gorice nabrajajući “kapitalne” projekte u kojima je Barišić surađivao s Petekom. Koliko je ovdje novaca zamračeno i koliko toga se još moglo napraviti više i bolje, izgleda da nećemo nikada saznati. Sredstva gradskog proračuna su sredstva koja pripadaju građanima ovoga Grada, a ne Barišiću i Ačkaru. Po Ačkaru i njegovim porukama gotovo da bismo mogli zaključiti kako on želi da se Barišiću napravi i podigne slavoluk u Velikoj Gorici.

I dok je gradonačelnik Dražen Barišić u pritvoru zbog sumnje za korupciju u provedbi projekata kao što je Aglomeracija i javna rasvjeta u Gradu, Ačkar ga brani te pod realizirane gradske projekte navodi one koje je financirala država (škola Novo Čiče), županija (Distributivni centar za voće i povrće) ili građani Velike Gorice sami (energetska obnova stambenih zgrada).

S druge strane, projekti kojima se Ačkar ponosi, u gradu je izvodila jedna jedina tvrtka Elektrocentar Petek, a radi se o gradnji bazena, pristupnih cesta, postavljanju javne rasvjete kod Srednjoškolskog centra, izmicanju stupova javne rasvjete u Kolarevoj ulici, dodatnim radovima na vodoopskrbi, gradnji i radovima na Centru za posjetitelje, rekonstrukciji građevine Ledana te ugrađivanju rasvjete na gradskom stadionu. Izgleda da projekti Barišića i Peteka funkcioniraju po principu da ako Petek nije najpovoljniji, natječaj se poništi ili mu se dodijeli najviše bodova na natječaju. Što država misli o tome govori činjenica da se akteri trenutačno nalaze u istražnom zatvoru.

No, Ačkar se nije osvrnuo na delikatne “projekte” poput bujanja gradske uprave, zapošljavanja po stranačkim i rodbinskim vezama, „privremene“ lokacije gradske tržnice koja je za stalno završila u školskom dvorištu, kao i “šetnice” koja je ništa više od povećanog broja naplatnih parkirnih mjesta.

Također, rečenica u kojoj navodi „da se razlika između vladavine SDP-a i HDZ- a ogleda upravo u realizaciji projekata“ može se protumačiti nakana i želja Ačkara da nastavi stopama pritvorenog Dražena Barišića, čije postupke nimalo ne osuđuje već preuzima ulogu đavoljeg odvjetnika. Ako Ačkar vidi problem upravljanja Velikom Goricom s neke druge adrese zašto mu je onda prihvatljivo i normalno da gradonačelnik Barišić upravlja iz pritvora? Vrijeme je da Barišić i zamjenik Ačkar podnesu ostavke kako bi se građani Velike Gorice konačno riješili modela upravljanja Gradom koji već 12 godina provodi HDZ!

Objava SDP VELIKA GORICA: Ačkar braneći Barišića preuzima ulogu đavoljeg odvjetnika pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.