Prijava

Vaša prijava

Slavlje Gorice na Poljudu

[]

U derbiju 16. kola Prve HNL Gorica je na Poljudu pobijedila Hajduk s 4:2 ostvarivši treću uzastopnu pobjedu protiv splitskog sastava. Gorica je vodila 1-0, 2-1 i 3-2, Hajduk se dva puta vraćao, ali ne i treći put.

Gosti su poveli već u šestoj minuti golom Matara Dieyea. Musa Muhammed započeo je akciju, dao za Darija Špikića, koji je u sredini idealno naciljao Senegalca, a on postigao pogodak treću utakmicu zaredom. Hajduk je izjednačio u 25. minuti, a strijelac je bio Jani Atanasov. Probili su Splićani po lijevoj strani, a Makedonac je mirno zabio za izjednačenje.

U 54. minuti Gorica stiže do nove prednosti, a pogodak je zabio Kristijan Lovrić iz kaznenog udarca. Nije sudac Bebek odmah dosudio jedanaesterac, ali jest nakon pregleda snimke na VAR-u. Lovrić je sam uzeo loptu i mirno zabio za novo vodstvo. Devet minuta kasnije bilo je 2-2. Brnić je nabacio s lijeve strane, a Diamantakos pogodio za 2-2.

Radost domaćina kratko je trajala jer je Lovrić u 76. pogodio za 3-2, ponovo iz kaznenog udarca. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Nasiru Moro u 89. minuti. Golubickas je nabacio iz kornera, Dvorneković glavom prebacio na drugu stativu do Mora koji je loptu pospremio za 4-2.

 

Objava Slavlje Gorice na Poljudu pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.