Prijava

Vaša prijava

U Pokupskom minimalna šteta

[]

U općini Pokupsko, u kojoj je bio epicentar prvog jutrošnjeg potresa, nitko nije stradao, a po prvim procjenama materijalna šteta je minimalna.

Nema većih oštećenja, na obiteljskim kućama ima napuknuća, no za sada je teško reći radi li se samo o napuknuću vanjske fasade ili o nekim većim oštećenjima. To ćemo još vidjeti, rekao je Hini zamjenik načelnika općinskog Stožera civilne zaštite Jura Skender.

Građani su dobili telefonski broj na koji mogu prijaviti oštećenja koja primijete.

Skender kaže da za osnovnu školu nemaju dojave o štetama, ali imaju za vrtić u kojemu za vrijeme potresa nije bilo djece. U vrtiću se, po dojavama jedne djelatnice, odvojilo vanjsko stubište, no vrtić je danas radio. Zamjenik načelnika Stožera kaže da su primjećena i oštećenja na mjesnoj crkvi koja datira iz 18. stoljeća, ali da je za sada teško reći koliko je to ozbiljno.

Po prvim procjenama, štete su minimalne, danas, sutra ćemo prikupljati podatke, pa ćemo onda vidjeti kolike su u konačnici, rekao je Skender koji kaže da su općinu poslijepodne posjetili potpredsjednik Vlade i ministra hrvatskih branitelja Tomo Medved i ministar gospodarstva Darko Horvat.

Objava U Pokupskom minimalna šteta pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.