Prijava

Vaša prijava

Gradska sportska dvorana u Velikoj Gorici spremna za prihvat stradalih

[]

Gradska sportska dvorana priprema se za prihvat stradalih s područja potresa te će se aktivirati ukoliko dođe takav zahtjev iz Nacionalnog civilnog stožera. V.d. gradonačelnik Krešimir Ačkar sa suradnicima danas je obišao južni dio grada prema Dubrancu gdje je u nekoliko naselja došlo do teških oštećenja kuća te je sedam osoba prebačeno u Hotel Garden Hill u V. Gorici.

-U Vrhovju i Turopolju nekoliko obitelji je ostalo bez krova nad glavom, kuće su definitivno neupotrebljive, to je scena koju ne želite vidjeti da ljudi ostaju bez svoga doma, najvažnije je da nema ljudskih žrtava, zahvaljujemo dragom Bogu na tome-izjavio je v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar prilikom obilaska stradalih velikogoričkih naselja.

Istaknuo je kako su brojni sugrađani i stanovnici susjednih općina ostali bez krova nad glavom te je Grad za njih osigurao smještaj u hotelu Garden hill. Također, Grad je odgovorio i na potrebe Nacionalnog stožera te Crvenog križa te osigurao smještaj za građane Petrinje, Siska, Gline i svih drugih potresom pogođenih područja ne toliko udaljenih od Velike Gorice.

-Morali smo prvobitno reagirati i osigurati im smještaj u hotelu Garden Hill. Trenutno je ondje smješteno 7 osoba s područja grada Velike Gorice, Kravarskog i Pokupskog, osiguran im je smještaj i prehrana dok se ne nađe rješenje za ovu nastalu situaciju, osim toga mi smo reagirali na potrebe Nacionalnog stožera zajedno sa Crvenim križom, vatrogascima i volonterima.

U gradskog sportskoj dvorani osigurani su ležaji za Petrinjce koji će možebitno doći ovdje, to je varijanta nakon smještaja u Topuskom i zagrebačkoj Areni ako se popuni. Ako bude potrebno Grad Velika Gorica spremno dočekuje Petrinjce, Siščane i Glinjane i sve one koji su ostali bez krova nad glavom i one kojima je to u ovom trenutku najpotrebnije – kazao je Ačkar.

-Kada smo prolazili Vrhovjem, Gustelnicom, Cerovskim Vrhom sreli smo starije mještane koji su ostali bez krova nad glavom. Nisu znali što ih je snašlo. U Petravcu su ostali bez pitke vode,u roku sat i pol dopremili su vodu domaćinstvima, svi koji nisu znali gdje će i ostali bez krova zbrinuti su na sigurnom i tu se otvaramo prema svim onima koji nisu mogućnosti ostati u svojim domovima – zaključio je Ačkar.

Objava Gradska sportska dvorana u Velikoj Gorici spremna za prihvat stradalih pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.