Prijava

Vaša prijava

KREŠIMIR AČKAR NAKON OBILASKA VRHOVJA: Građani koji su ostali bez svoga doma – nisu sami!

[]

Velikogorički gradonačelnik Krešimir Ačkar danas je obišao Vrhovje, koje je najteže pogođeno razornim potresom koji je u utorak 29. prosinca zadesio središnju Hrvatsku. Još jednom je gradonačelnik apelirao na tamošnje stanovništvo čiji su objekti nesigurni za život da koriste smještaj koji im je osigurao Grad Velika Gorica.

Današnji je obilazak započeo u Dubrancu gdje je najviše nastradala područna škola, koju 35 učenika neko vrijeme neće moći pohađati, te crkva Gospe Snježne. Iz Dubranca se delegacija koju su uz gradonačelnika Ačkara činili i Stožer civilne zaštite, Vatrogasna zajednica te direktori komunalnih poduzeća zaputila u Cerovski vrh, gdje je potres učinio značajna oštećenja na kućama, od kojih neke više nisu za stanovanje.

-Danas će statičari sve obići detaljno i postaviti oznaku upotrebljivo, neupotrebljivo ili potrebna sanacija. I nakon toga mi sada obilazimo teren kako to realizirati s obzirom na to da ljudi ne žele odlaziti zbog blaga koje imaju, moraju tamo boraviti veći dio dana. Shvaćamo ih da su vezani za svoje krajeve, ali sigurnost mora biti na prvom mjestu – kazao je Ačkar.

Između ostaloga Grad će po žurnom postupku riješiti zbrinjavanje obitelji čiji su domovi stradali, pa je tako danas gradonačelnik Ačkar s tvrtkom KOVA dogovorio nabavu montažnih kuća, čija se isporuka očekuje za desetak dana.

– Grad će osigurati privremeni smještaj i građevinski materijal za hitne intervencije, a u konačnici u dogovoru sa Županijom i s državom ćemo gledati kako u potpunosti obnoviti njihove domove. Mi smo i na Novu godinu i danas tu, nismo ni jednog dana uzeli predaha, to nam je prioritet – zaključio je Ačkar još jednom pozvavši stradale da do rješenja ovog pitanja koriste siguran smještaj u Velikoj Gorici.

FOTO: Facebook Krešimir Ačkar

Objava KREŠIMIR AČKAR NAKON OBILASKA VRHOVJA: Građani koji su ostali bez svoga doma – nisu sami! pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.