Prijava

Vaša prijava

FOTO: Iz Njemačke stigao konvoj pomoći od 50-ak vozila i 120 vatrogasaca

[]

Posredstvom Stjepana Feljana, koji je na privremenom radu Njemačkoj, u Veliku Goricu je jutros stigao veliki konvoj humanitarne pomoći. U konvoju se nalazi 50-ak vozila sa 120 vatrogasaca, a u Kurilovcu ih je dočekalo vodstvo grada predvođeno gradonačelnikom Krešimirom Ačkarom i zahvalilo na velikoj i nesebičnoj pomoći.

-Ovo je po stoti put u mojoj životnoj povijesti da Njemačka pomaže Hrvatskoj, kada je to najpotrebnije. Ovaj veliki konvoj simbolizira veliko srce vas kao naše prijateljske zemlje, a prijatelji se poznaju samo onda kada je najteže. Hvala Vam od srca i dobro došli- istaknuo je gradonačelnik Ačkar, a lijepim zahvalama pridružio se i njegov zamjenik Ervin Kolarec.

Inicijator humanitarne akcije Stjepan Feljan istakao je kako je akcija brojnošću i skupljenim donacijama premašila i najoptimističnija očekivanja, a veliku podršku dao mu je i vatrogasac Josip Žilić, inače član vatrogasne postrojbe Grada Wasserburga.

-Na sve su me ponukali moji prijatelji iz Gorenc transporta koji su pomagali na tom postradalom području. Jednostavno, osjetio sam potrebu da i sam sudjelujem u tome te sam pokrenuo akciju, koja nije bila u planu da bude tako velika. Međutim, Josipa Žilić dao si je jako puno truda i sve je digao na jednu višu razinu- rekao nam je Stjepan Feljan.

-Ovo je nevjerojatan osjećaj, ruke vam se znoje. Ja još uvijek nisam svjestan što je napravljeno- zaključio je Feljan.

Nakon kraće okrepe u Kurilovcu, konvoj se u pratnji policije uputio prema odredištima, Petrinji, Glini te Vrhovju (Kravarskom, Pokupsko, i Cerovskom vrhu).

Objava FOTO: Iz Njemačke stigao konvoj pomoći od 50-ak vozila i 120 vatrogasaca pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.