Prijava

Vaša prijava

U Cerovski Vrh stiže pet kontejnera

[]

Do subote je u Velikoj Gorici do 16 sati putem web servisa primljeno 183 prijave šteta na objektima uslijed potresa koji je 29. prosinca pogodio Petrinju, a osjetio se i u središnjoj Hrvatskoj.

-Obitelji koje nemaju krov nad glavom, Grad će naručiti kontejnere kako bi ih se smjestilo i kako bi imali mogućnost za dostojan život. Mi ćemo sutra poslati građevinsku operativu na Cerovski vrh, kako bi se pripremio teren za postavljanje kontejnera. Za Cerovski vrh je planirano pet takvih kontejnera. Isto tako u još dva naselja postavit će se takvi objekti- kazao je pročelnik za komunalne djelatnosti i promet Dubravko Katulić.

Stari grad Lukavec do daljnjega zatvoren

Oštećenja tijekom potresa pretrpio je između ostaloga i Muzej Turopolja na kojem su skinuta dva dimnjaka, dok je zgrada Pučkog otvorenog učilišta upotrebljiva.

-Gradska knjižnica od sutra radi s korisnicama, a POU još ne prima korisnike. Zgradu na Galženici treba statički pregledati- kazao je pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Zvonko Kunić istaknuvši kada su posrijedi sakralni objekti oni su pretrpjeli dosta oštećenja, pogotovo crkva u Dubrancu te tamošnja kapelica Svete Kate koja je razrušena.

-Oštećenja su vidljiva na crkvama u Mraclinu, Vukovini, Navještenja blažene Djevice Marije u Velikoj Gorici. Sve spomenute crkve trebaju pregled statičara kako bi se procijenila potencijalna opasnost- kaže Kunić.

Do daljnjega je zatvoren i Stari grad Lukavec, gdje su na tornju vidljiva znatna oštećenja, a sa svodova je otpala velika količina žbuke.

Područna škola Dubranec privremeno neupotrebljiva

Odmah po potresu izvršen je pregled svih škola i vrtića, gdje su ustanovljena manja oštećenja.

-Što se statičke stabilnosti tiče jedino nam je problematičan objekt Područne škole Dubranec koji je proglašen privremeno neupotrebljivim. Ovlašteni statičari trenutno rade elaborat procjene što dalje sa školom- rekao je pročelnik Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i sport Neven Topolnjak napomenuvši kako će sve škole do 18. siječnja biti u upotrebi.

Također, izvršen je pregled 34 objekta vatrogasnih, društvenih i sportskih domova u 20 mjesnih odbora. Veća oštećenja nisu zamijećena, a na domovima u Buševcu, Vukovini, Kučama i Novom Čiču trebat će napraviti detaljniju analizu i pregled.

GSG Velika Gorica do sada je dobio 472 poziva za prijavu šteta na stanovima i zajedničkim dijelovima zgrada.

Objava U Cerovski Vrh stiže pet kontejnera pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.