Prijava

Vaša prijava

SUZANA STRUNJAK, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Velika Gorica: Odazivajte se na naše apele i donosite ono što se traži

[]

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica Ivica Maceković, na današnjoj konferenciji izvijestio je kako su vatrogasci do sada odradili 192 intervencije, a još 30-ak intervencija je na čekanju. Uz pripadnike Javne vatrogasne postrojbe, na terenu su u sanaciji sudjelovali i pripadnici 25 dobrovoljnih vatrogasnih društava.

-Na ispomoći su nam bile i kolege iz Slovenije koje su nam pomogle odraditi veliki dio posla. Sve intervencije bile su vezane uz uklanjanje dimnjaka, kape na dimnjacima, a manji dio intervencija bio je vezan uz uklanjanje zidova- istaknuo je Maceković.

Gradsko društvo Crvenog križa odmah po potresu aktiviralo je Gradski interventni tim koji ima iskustva sa sličnim katastrofama.

-Imamo 30-ak članova Gradskog interventnog tima i 25 volontera koji su nam se stavili na raspolaganje. Do sada smo odradili oko 1500 volonterskih sati, prikupljeno je oko 2,5 tone hrane i higijene te oko 2 tone robe. Podijeljeno je preko 200 paketa različitog sadržaja- kazala je ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Suzana Strunjak istaknuvši kako je trenutno na zalihama dovoljno humanitarne pomoći.

-Ova elementarna nepogoda nažalost će potrajati i te će pomoći trebati i kasnije, zbog čega molim građane da pričekaju te da se odazivaju na naše apele te donose ono što se bude tražilo- istaknula je Strunjak.

Objava SUZANA STRUNJAK, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Velika Gorica: Odazivajte se na naše apele i donosite ono što se traži pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.