Prijava

Vaša prijava

MINISTRICA VUČKOVIĆ U ZAGREBAČKOJ ŽUPANIJI: Prioritet je demografska obnova hrvatskog sela, jer čovjek je bitan

[]

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković obišla je potresom pogođena područja Zagrebačke županije gdje je posjetila poljoprivredno gospodarstvo Damira i Josipa Šandora u Roženici, razrušenu Župu Uzvišenja Svetoga Križa Kravarsko i Distributivni centar za voće i povrće u Rakitovcu.

-Posjetili smo ova dva bratski povezana poljoprivredna gospodarstva, koja su pretrpjela određen štete. Sa svakim posjetom gospodarstvima u ovim pogođenim županija osim o štetama, informiramo se i o drugim problemima, koja naša mala obiteljska poljoprivredna gospodarstva imaju. Ono što ja želim istaknuti je da Zagrebačka županija u cjelini dobro koristi fondove Europske unije, kojima upravlja Ministarstvo poljoprivrede- kazala je ministrica Marija Vučković napomenuvši kako su poljoprivrednici na području Zagrebačke županije iskoristili potpore veće od milijardu i 700 milijuna kuna.

-To će svakako utjecati na preobrazbu gospodarstva. Nažalost, suočavamo se s problemima koje trebamo riješiti, u prvom planu to su imovinsko-pravni odnosi, snažnija demografska obnova hrvatskog sela. To su veliki izazovi koji nas očekuju. Uspjet ćemo obnoviti svako gospodarstvo koje je stradalo u ovoj katastrofi. Obnova se ne vodi samo eu sredstvima, bitan je čovjek- zaključila je ministrica.

OPG Šandor, koje vode braća Damir i Josip Šandor bave se stočarstvom i ovčarstvom, a u svakodnevnim poslovima sudjeluju cijele obitelji.

-Obrađujemo dosta zemlje. Radimo, a to je najvažnije. Pitaju što fali? Nama je fali ništa, imamo sve, a što dođe, dobro dođe. Imamo šteta od potresa. Nadamo se da će se to sanirati. Bitno da su kuće cijele- kazao je Josip Šandor.

Objava MINISTRICA VUČKOVIĆ U ZAGREBAČKOJ ŽUPANIJI: Prioritet je demografska obnova hrvatskog sela, jer čovjek je bitan pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.