Prijava

Vaša prijava

STJEPAN KOŽIĆ, župan Zagrebačke županije: Po mnogočemu smo ‘kotač’ razvoja poljoprivrede u Hrvatskoj

[]

Obilazak potresom pogođenih područja Zagrebačke županije, ministrica poljoprivrede Marija Vučković zaokružila je posjetom Distributivnom centru u Rakitovcu.

-Ovaj centar udružio je hrvatske proizvođače. Ovakvi će se centri, sukladno programu Vlade, a kroz višegodišnje financijske okvire, graditi i u drugim dijelovima Hrvatske- poručila je ministrica Marija Vučković.

S poslovanjem Distributivnog centra i njegovim značajem za proizvođače voća i povrća ministricu je upoznao direktor Hrvoje Bunjevac.

-Ovakvi centri su nužni za opstanak i razvoj domaće proizvodnje. Ovaj centar je i ohrabrio naše dobavljače ne samo da nastave s poljoprivrednom proizvodnjom, već da je i povećaju. Želimo postati vodeći distributivni centar za voće i povrće u RH, posebno u dijelu jagodastog voća- rekao je Bunjevac.

Kapacitet centra je 3000 tona i sve ULO hladnjače su popunjene.

-Možete imati najkvalitetniji proizvod, ali ako nakon berbe nemate infrastrukturu koja će ga pratiti za njega nema budućnosti. I tu dolazimo mi! Poljoprivrednicima možemo pružiti najkvalitetniju uslugu skladištenja, pakiranja i distribucije njihovih proizvoda- rekao je Bunjevac.

Poljoprivredna proizvodnja oduvijek je imala posebno mjesto u razvoju Zagrebačke županije, a za tu je namjenu kroz ovogodišnji proračun Županija osigurala 15 milijuna kuna.

-Po mnogočemu smo i ‘kotač’ razvoja poljoprivrede u Hrvatskoj- s ponosom je istaknuo župan Stjepan Kožić.

Obilasku Distributivnog centra pridružili su se i predsjednik Skupštine Zagrebačke županije Mato Čičak te v.d. gradonačelnika Velike Gorice Krešimir Ačkar. Obojica su istaknula veliku zaslugu Vlade, koja je odmah uskočila s financijskom potporom za sanaciju nastale štete.

-Velika je stvar senzibilitet koji je ministrica danas pokazala, ne samo zbog potresa nego i zbog potreba koje ostaju u poljoprivrednom kraju. To je sadašnjost i budućnost i jedino ta podrška Vlade koja je pravovremeno reagirala, nudi nam budućnost i prosperitet, kao i razvoj našeg turopoljskog kraja- zaključio je Ačkar.

Objava STJEPAN KOŽIĆ, župan Zagrebačke županije: Po mnogočemu smo ‘kotač’ razvoja poljoprivrede u Hrvatskoj pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.