Prijava

Vaša prijava

IGOR MOSTARLIĆ, sportski direktor Futsal Gorice: Utrka za prvim mjestom otvorena je do kraja. Vjerujem u naš uspjeh

[]

Iza Futsal Gorice prva je polusezona u 2. HMNL-Zapad gdje su na polovici prvenstva Goričani zauzeli četvrto mjesto s 19 osvojenih bodova. Novi Marof ima dva, Veruda tri, a vodeća Futsal Pula pet bodova više. S obzirom na dohvatljivu prednost, Goričani su puni optimizma započeli s pripremama za nastavak prvenstva, a kakve su ambicije doznajemo u razgovoru sa sportskim direktorom Igorom Mostarlićem, koji je u derbi susretu s Futsal Pulom navukao dres i pomogao u osvajanju tri boda.

-Oduvijek mi je želja bila osnovati futsal klub u mome gradu. Ocjenjujuću polusezonu mogu ju ocijeniti dobrom, jer naš se cilj zna, to je naslov prvaka i ulazak u Prvu ligu. Budući da smo svi unutar pet bodova, utrka za prvim mjestom je otvorena do kraja, s time da mi imamo najbolji raspored, jer nama dolaze u Veliku Goricu svi osim Pule- započeo je razgovor ikona goričkog nogometa Igor Mostarlić, kojega naročito raduje veliki interes mladih za Futsalom, pa tako danas klub ima tri mlađe kategorije.

-Želja je da godinama što više naših Goričana bude u seniorskom sastavu. Evo sada na polusezoni tri smo juniora priključili seniorskom sastavu. Vjerujem da možemo stvoriti domaću bazu te uz kvalitetna pojačanja ciljati na veće domete- nastavio je Mostarlić.

Imali su igrači Futsal Gorice u prvom dijelu i podosta peha, jer u Novom Marofu su prokockali vodstvo od 4:0, dok su protiv Verude izjednačujući gol za 3:3 primili 20-ak sekundi prije kraja.

-U Marofu smo šesnaest minuta prije kraja imali vodstvo od 4:0, da bi na kraju doživjeli poraz od 5:4. Iskreno, vidjelo su tu neiskustvo ekipe i trenera, jer pomislili smo da je gotovo, a da tome nije tako osjetili smo na vlastitoj koži. Uz to, sreća nam je okrenula leđa u Bjelovaru i na gostovanju kod Verude, dok smo ostale utakmice odradili na zadovoljavajući način- o polusezoni će Mostarlić.

Futsal priču sve više prepoznaju i sponzori koji se uključuju u rad kluba.

-Krenuli smo iz ničega. Prve treninge smo imali na betoncu u Cvjetnom naselju, na čemu se zahvaljujem goričkim Boysima koji su nam izašli u susret. Nakon pet mjeseci počeli su nam prilaziti sponzori, koji su prepoznali ozbiljnost projekta. Svjedoči tome i dolazak Epica Broza, kojim se zahvaljujem na tome. Vjerujem kako će suradnja potrajati dugi niz godina, te da ćemo zajedničkim snagama zaigrati u futsal Ligi prvaka- priča nam Mosta, koji je itekako zadovoljan radom trenera Tine Čirjaka, koji već desetak dana brusi formu za nastavak prvenstva.

-Doveli smo tri strašna pojačanja; Mislava Baneka, Rumbaka i Gudeka. Mislim da je takav profil igrača nedostajao ekipi te da smo sada posloženi sjajno. Do kraja prijelaznog roka ima još dosta vremena, tako da nije isključeno da dovedemo još jednog “kapitalca”- otkrio nam je sportski direktor Futsal Gorice, koji se ovim putem zahvalio Bartoluciju, Gorupu, Šulentiću i Budimiru na vremenu provedenom u klubu.

Do prvenstvenog starta momčad je već odradili dva susreta protiv Gimke i Futsal Dinama, a u tjednu pred nama momčad će odmjeriti i snagu protiv Alumnusa.

Vodstvo Futsal Gorice vjeruje kako će tijekom proljeća doći do poboljšanja epidemiološke slike i popuštanja mjera kako bi Gradska sportska dvorana mogla primiti i gledatelje, koji bi dali dodatni vjetar u leđa goričkim igračima.

-Najveća nam je želja da dočekamo publiku u dvorani, jer naša Gradska sportska dvorana će biti puna, jer ljudi su se zaželjeli pravog futsala i malog nogometa u Velikoj Gorici- kaže nam Mosta, kojem su malonogometna uzbuđenja naročito nedostajala ove zime.

-Ovome se nitko nije nadao da ćemo zimu provesti bez malog nogometa. Kutija mi je naročito falila, jer Štefanje na Kutiji za Božić to je ritual za brojne igrače, ali i gledatelje koji su ove zime ostali uskraćeni za to. Daj Bože da se ovakva situacija više nikada ne ponovi- zaključio je razgovor Igor Mostarlić.

Objava IGOR MOSTARLIĆ, sportski direktor Futsal Gorice: Utrka za prvim mjestom otvorena je do kraja. Vjerujem u naš uspjeh pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.