Prijava

Vaša prijava

Gorički Most pozvao vladajuće da im odgovore na postavljena pitanja, ali i na sigurnost zgrada javnih namjena

[]

Velikogorički MOST održao je konferenciju za medije na kojoj su se članovi stranke osvrnuli na aktualne probleme građana u gradu.

Uz obnovu nakon potresa, Grad mora nastaviti normalno funkcionirati, tvrde iz stranke, zato ostaju pri svom zahtjevu da im vodstvo dostavi popis promidžbe od 2018. do 2020. godine te izvještaj o broju zaposlenih i sistematizaciji radnih mjesta u Gradskoj upravi.

– Dajemo još kratak rok za odgovor, do 1. veljače, inače ćemo ići s tužbom prema Ministarstvu uprave, istaknuo je Damir Slojšek.

MOST, također želi na uvid dobiti ugovor koji je potpisan sa ZET-om, a tiče se nastavka dosadašnje suradnje, koja je produžena početkom nove godine. Brine ih i stanje s pročišćivačem otpadnih voda te se nadaju da će aktivnosti na terenu započeti prije predstojećih lokalnih izbora.

Tvrde kako je izgradnja polivalentnog igrališta u Podbrežnici ipak njihova ideja i prokazuju najavu s druženja sportskih udruga kao predizborni trik, štoviše njihov amandman koji je odbijen na sjednici Gradskog vijeća te navode kako projekta nema u proračunu.

Bekavac: Brine nas sigurnost zgrada javne namjene

Novinarima se obratio i MOST-ov kandidat za gradonačelnika Velike Gorice Ivan Bekavac nadodavši kao problem sigurnost korištenja zgrada javne namjene, s naglaskom na škole. Bekavca brine sigurnost djece i djelatnika, a kao primjer je naveo ‘gradilište’ u auli OŠ Eugena Kumičića.

– Apelirao sam Gradskoj upravi neka na službenim stranicama objave izvješća ovlaštenih stručnjaka koji su obavili procjenu sigurnosti i uporabljivosti zgrada javne namjene u ovim potresnim neprilikama u kojima živimo, rekao je Bekavac dodavši kako su i jutros sugrađane probudila podrhtavanja tla.

– Živimo u uvjetima velikog stresa i rizika, a to treba shvatiti ozbiljno. Objava stručnjaka i njihovih izvješća stvorila bi određenu sigurnost i građani bi mirnije svakodnevno proživljavali tu neizvjesnost.

To se, napominje, mora temeljiti na transparentnoj dokumentaciji i konkretnim informacijama, što će, naposljetku, dovesti i do kvalitetne obnove.

–  Pozivam da se na ozbiljan način pristupi utvrđivanju oštećenja te da se na isto tako ozbiljan i stručan način pristupi sanaciji oštećenja. Ne do stanja prije potresa, nego do mjere koja je potrebna kako naše zgrade javne namjene ne bi i nadalje bile povećanog rizika od potresa. Takve informacije naši građani imaju pravo znati!, zaključio je Bekavac.

Objava Gorički Most pozvao vladajuće da im odgovore na postavljena pitanja, ali i na sigurnost zgrada javnih namjena pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.