Prijava

Vaša prijava

HNS kaznio suce grešnike, ali i prijavio one koji su ih javno prozvali

[]

Komisija nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza utvrdila je značajne propuste sudaca na utakmicama Istra 1961 – Slaven Belupo te Dinamo – Hajduk igranima u nedjelju, odnosno srijedu, pa će suci tih dvoboja Igor Pajač i Mario Zebec te sudac zadužen za VAR Marko Matoc do daljnjega biti izostavljeni iz delegiranja.

-Zbog nezadovoljavajuće razine suđenja na navedenim utakmicama, suci Igor Pajač i Mario Zebec te VAR Marko Matoc će, sukladno Pravilniku o suđenju, sucima i sudačkim instruktorima, biti do daljnjega izostavljeni iz delegiranja od strane povjerenika za određivanje sudaca Ivana Novaka- objavio je HNS.

Usto su povjerenik za natjecanje Prve HNL Josip Brezni te povjerenik za određivanje sudaca Ivan Novak prijavili trojicu klupskih dužnosnika za povredu Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika nakon dvoboja 17. kola igranih proteklog vikenda te zaostalih susreta igranih tijekom ovoga tjedna. Radi se o treneru Dinama Zoranu Mamiću, predsjedniku Gorice Nenadu Črnku i direktoru Slavena Belupa Zvonimiru Šimunoviću.

Mamić je prijavljen disciplinskom sucu, dok su Črnko i Šimunović prijavljeni Disciplinskoj komisiji HNS-a s obzirom na to da se radi o članovima Izvršnog odbora HNS-a (Črnko) i Skupštine HNS-a (Šimunović).

Objava HNS kaznio suce grešnike, ali i prijavio one koji su ih javno prozvali pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.