Prijava

Vaša prijava

FOTO: Za vatrogasce i folkloraše Velika Gorica izdvaja gotovo 4 milijuna kuna

[]

V.d. goričkog gradonačelnika Krešimir Ačkar potpisao je danas ugovore o korištenju sredstva sa Zajednicom kulturno-umjetničkih udruga te Vatrogasnom zajednicom Grada Velike Gorice. Za njihov je rad osigurano gotovo 4 milijuna kuna, a potpisnici Ugovora Vladimir Štarkelj i Dalibor Mrakovčić, istaknuli su zahvalnost Gradu, što prepoznaje i cijeni njihov rad.

-Vi doprinosite napretku naše Velike Gorice. Želim Vam prvenstveno reći jedno hvala. Teški su trenuci za sve zajednice, jer iza nas je teška godina, ali ako imate dovoljno jake i entuzijastične ljude može se svaka godina i kriza okončati na jedan pozitivan način- istaknuo je Ačkar, kazavši kako su vatrogasna i kulturna zajednica najbolji primjer entuzijastičnosti.

-Treba javno reći da ne znam kako bi prebrodili ovu krizu da nije bilo vatrogasaca. Hvala Vam, jer to ulijeva povjerenje svakom našem sugrađanu- zaključio je Ačkar.

Za Vatrogasnu zajednicu Grad je u svome proračunu osigurao 2,3 milijuna kuna, a predsjednik Mrakovčić najavio je kako će se tijekom ove godine dodatno modernizirati vozni park.

-Sredstva nam nisu dirana i na tome vam hvala. Ova ćemo sredstva iskoristiti za 8 pick up vozila za naše DVD-ove kako bi bili još operativniji. Isto tako u planu nam je nabavka mini navalnog vozila za DVD Strmec Bukevski- kazao je predsjednik Vatrogasne zajednice Dalibor Mrakovčić.

Zajednica Kulturno-umjetničkih udruga, koja je zbog pandemije imala nešto suženiji rad u godini za nama, ove bi godine trebala dobiti 1,45 milijuna kuna za rad svojih članica.

-Hvala Gradu što imaju razumijevanja za kulturu i umjetnost. Iako su naše aktivnosti sada svedene na minimum, mi radimo na očuvanju kulturne baštine kroz otkup narodnih nošnji, kako ne bi otišle u zaborav- rekao je Vladimir Štarkelj.

Objava FOTO: Za vatrogasce i folkloraše Velika Gorica izdvaja gotovo 4 milijuna kuna pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.