Prijava

Vaša prijava

HNK Gorica redove pojačala reprezentativcem Gabona

[]

Nakon liberijskog napadača Sylvanusa Nimelyja i francuskog braniča malijskog porijekla Cheicka Keite, HNK Gorica angažirao je i gabonskog veznjaka Juniora Martinssona Ngoualija.

Serge Junior Bertil Nicolas Martinsson Ngouali ili kraće Junior je u Goricu stigao iz Hammarbyja nakon što mu je sa švedskim klubom istekao ugovor.

-Ne znam zasad dovoljno o Gorici, prvi put sam u vašoj zemlji, no svi s kojima sam razgovarao rekli su mi lijepe stvari o Hrvatskoj općenito, a s klubom i momčadi najbolje me mogao upoznati Jiloan Hamad, s kojim sam igrao u Hammarbyju- kazao je za klupsku stranicu.

-Lijep je osjećaj biti i u Hrvatskoj, na početku ove nove avanture. Želim novu nogometnu pustolovinu u ovoj fazi karijere. Predugo sam bio u švedskoj ligi, trebala mi je promjena- dodao je.

Junioru je majka Šveđanka, a otac iz Gabona. On je rođen u Götheborgu, počeo je igrati za Brommapojkarni, a potom je preselio u Hammarby. Igrao je za Švedsku U-19 i U-21 reprezentaciju, a od 2017. je povremeni gabonski reprezentativac. Za Gabon je nastupio na afričkom Kupu nacija 2017. godine.

-To je bilo sjajno iskustvo, a ukupno sam dosad skupio šest nastupa. Nadam se da će ih biti još u budućnosti- dodao je novi igrač Gorice.

Stigao je kao slobodan igrač, a ugovor je potpisao do ljeta 2022. godine

Objava HNK Gorica redove pojačala reprezentativcem Gabona pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.