Prijava

Vaša prijava

Sutra kreću radovi na uklanjanju župne crkve u Kravarskom

[]

Župna crkva Uzvišenja Svetoga Križa teško je stradala nakon razornog potresa 29. prosinca prošle godine. Zvonik crkve se srušio na krov i došlo je velikog oštećenja crkve, prilikom čega su popucali zidovi.

Obnova teško oštećene crkve nije moguća, stoga sutra započinju nužni radovi na uklanjanju građevine župne crkve, na čijem bi mjestu trebala biti sagrađena nova crkva, za čiju je izgradnju već formiran i Odbor.

Kao što stoji pisano u Ps 127,1; “Ako Gospodin kuću ne gradi, uzalud se muče graditelji. Ako Gospodin grad ne čuva, uzalud stražar bdi.” Želimo taj povijesni trenutak upravo započeti molitvom i blagoslovom, kako bi nam Gospodin pomogao da možemo podići novu župnu crkvu. Zato vas pozivamo da se priključite u 13:00 sati molitvi i početku uklanjanja crkve te na taj način budete podrška u daljnjem nastojanju izgradnji nove župne crkve” kazao je upravitelj Župe vlč. Siniša Blatarić te pozvao sve župljane na zajedništvo.

Objava Sutra kreću radovi na uklanjanju župne crkve u Kravarskom pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.