Prijava

Vaša prijava

U Kravarskom započelo uklanjanje crkve Uzvišenja sv. Križa

[]

U Kravarskom je danas započelo uklanjanje u potresu teško stradale crkve Uzvišenja sv. Križa. Početku radova nazočio je načelnik Stožera za uklanjanje posljedica potresa, inače potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

– Ovo je jedan od 129 sakralnih objekata koji su stradali u razornom potresu u prosincu prošle godine. Uz sakralne, stradali su brojni obiteljski i gospodarski objekti, a prema izračunu naših timova šteta se cijeni na 37,5 milijardi kuna. Vlada RH u sinergiji sa svojim narodom će na najodgovorniji mogući način pristupiti poslu i obnovi, poručio je Medved.

Okupljene je, također pozdravio župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

– Iza svega lošega slijedi novi početak, pa nam tako dolazi i izgradnja novog objekta crkve. Crkva Uzvišenja sv. Križa simbol je ove općine, siguran sam da su emocije velike, ali se nadam dobroti svih nas koji će učiniti sve da ta crkva kroz što kraće vrijeme bude ponovno izgrađena, poručio je Kožić i nadodao kako je Zagrebačka županija uvijek, pa tako i sada, spremna pomoći svojim općinama.

Načelnik Općine Kravarsko Vlado Kolarec izvijestio je kako je na tom području oštećeno 1 150 objekata, procijenjenih na 580 milijuna kuna, a u sanaciju se krenulo još prvog dana.

– Oko 90 posto objekata do danas smo osposobili za stanovanje uz pomoć Vlade RH i Zagrebačke županije. I dalje činimo sve kako bismo čim prije vratili život na staro.

Objava U Kravarskom započelo uklanjanje crkve Uzvišenja sv. Križa pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.