Prijava

Vaša prijava

KREŠIMIR AČKAR, v.d. gradonačelnika Velike Gorice: Uskrsnica i božićnica bit će standard ako ja budem taj koji će to određivati

[]

Velika Gorica jedan je od dvadesetak gradova koji će svojim umirovljenicima povodom nadolazećeg blagdana Uskrsa podijeliti uskrsnice. Svi oni umirovljenici koji imaju mirovinu do 1000 kuna, primit će 800 kuna uskrsnice, a oni s mirovinom od 2000 kuna mogu računati na 400 kuna.

-Mislim da je to prioritet samih vladajućih, kako raspodijeliti novac svojih sugrađana. Treća životna dob bitna mi je, osobito kada govorimo o ovim uskrsnicama. Mislim da je logično i normalno da netko tko ima do 1000 kuna ili 2000 kuna dobije neku pomoć za Uskrs. Teško mi je zamisliti da netko može s takvim iznosom svaki mjesec živjeti i obavljati sve normalne životne funkcije- rekao je obnašatelj dušnosti gradonačelnika Velike Gorice Krešimir Ačkar, istaknuvši kako je novac za uskrsnice osiguran.

Ovo je jedna od prvih mjera koje će, kazao je Ačkar, u narednom razdoblju učiniti prema toj životnoj dobi.

-Ono što je sigurno, u narednom će razdoblju, ako ja budem taj koji će određivati biti i božićnica i uskrsnica- poručio je Ačkar u studiju HRT-a.

Šteta od potresa 100 milijuna kuna

Ačkar se između ostaloga osvrnuo i na obnovu oštećenih objekata na goričkom području, gdje je šteta procijenjena na 100 milijuna kuna.

-Više od 100 naših obitelji ostalo je privremeno ili trajno bez svog doma. Sve obitelji privremeno su smještene u montažne objekte, koji su sukladno broju ukućana opremljeni svim potrebitim standardima za život.Režijske troškove, Grad je preuzeo na sebe- kazao je Ačkar te napomenuo kako je Velika Gorica bila prva u Hrvatskoj koja je odlučila sufinancirati s 1000 kuna sanaciju dimnjaka.

Problem grijanja aktualizirat će i u Hrvatskom saboru

Neizostavna tema bile su i visoke cijene grijanja u Velikoj Gorici, zbog čega će taj problem aktualizirati i u Hrvatskom saboru.

-Ovaj problem vodit ću do kraja, počeo sam ga aktivno. Imamo još jednu problematiku – uz skupu cijenu grijanja koju definitivno moramo riješiti – neefikasnih razdjelnika koji nisu polučili planirani učinak- dodao je v.d. goričkog gradonačelnika, koji se osvrnuo i na javni prijevoz.

O ZET-u: Cijena karte ostat će četiri kune

-Nama je jako bitan javni prijevoz, koncesiju ima ZET. Istekao nam je desetogodišnji ugovor javnog prijevoza koji prevozi naše sugrađane do Zagreba iz Velike Gorice. U pregovorima sa ZET-om naišli smo na problematiku gdje zbog svojih gubitaka žele povećati cijenu svoje karte s četiri na 12 kuna našim sugrađanima. Mi na to nismo niti ćemo ikada pristati. Cijena karte ostat će četiri kune, a mi smo preuzeli ostale troškove subvencije koju su oni povećali- rekao je Ačkar za kraj gostovanja u Studiju 4 gdje ga je ugostio Petar Vlahov.

Objava KREŠIMIR AČKAR, v.d. gradonačelnika Velike Gorice: Uskrsnica i božićnica bit će standard ako ja budem taj koji će to određivati pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.