Prijava

Vaša prijava

FOTO: Lider Lukavec po drugi puta poražen od Rugvica Save 1976

[]

Nogometaši Lukavca doživjeli su i drugi ovosezonski poraz. Na startu prvenstva još ljetos ih je s 1:0 porazila Rugvica Sava 1976. Nanizao je nakon toga Lukavec 16 utakmica bez poraza i na polusezoni zauzeo prvo mjesto.

Isti suparnik dočekao je Lukavčane i danas i sasvim zasluženo ih porazio i po drugi puta. Rugvica Sava 1976 slavila je s 4:2 i svrgnula lidera s trona, budući da su Ravnice slavile protiv Obreža izjednačivši se s njima na vrhu po broju osvojenih bodova. Rukopis trenera Romea Šapine koji je zimus preuzeo momčad Rugvica Sava 1976 itekako je vidljiv, nakon samo dva odigrana proljetna kola.

-Sasvim zaslužena pobjeda u kojoj smo im iz naših pogrešaka dozvolili golove. Ovu nam je utakmicu bilo lakše igrati nego druge, pa smo i zbog toga ušli rasterećeno, jer smo mi svoje napravili protiv Moslavine u prošlom kolu. Dečki su stvarno dobro odigrali te su ispoštovali sve ono što smo se dogovorili- rekao nam je nakon utakmice domaći trener Romeo Šapina.

I stvarno u prvih pedeset minuta nije se moglo razaznati tko je lider, a tko momčad iz sredine ljestvice, jer Lukavec protiv čvrstog i hrabrog domaćina nije ozbiljnije zaprijetio domaćem vratara Marku Karasu. Zato je s druge strane gostujući portir Zvonimir Peršin čak četiri puta morao po loptu u svoju mrežu. Za nepovjerovati, no zakonom velikih brojeva i Lukavec je negdje morao pasti, a igrom sudbine to je ponovno bila Rugvica Sava 1976.

Za vodstvo domaće momčadi pobrinuo se iskusni Emanuel Benković koji je sjajno proigravanje Muse završio efektnim pogotkom u 13. minuti. U 37. minuti Zvonimir Škegro je izašao sam na vratara Lukavca, koji je izašao kao pobjednik iz tog dvoboja. No, zato je u 41. minuti bio nemoćan. Strijelac prvog pogotka Benković proigrao je upravo Škegru koji je iskupio za prethodni promašaj te podebljao prednost domaće momčadi, koja je u 44. minuti povela s 3:0. Dubinska lopta Kotoraša pronašla je Hrvoja Kuninca koji se sjurio prema lukavečkom golu i pogodio za 3:0.

Domaća momčad i u nastavak susreta ulazi silovito te u 49. minuti dolazi do četvrtog pogotka u režiji kapetana Martina Ivandića. Gosti su u tim trenucima boksačkim rječnikom bili na konopcima, no nesmotrenost domaće obrane donijela im povratak u “žive”. Remplanje u protivničkom šesnaestercu danas neuvjerljivi Davor Bertol okarakterizirao je kaznenim udarcem za Lukavec za koji s bijele točke pogađa Dino Konjevod.

Povukla se nakon toga domaća momčad na svoju polovicu vrebajući iz kontri i polukontri, dok su gosti pleli mrežu oko domaćeg gola. U 71. preko Josipa Grdenića Lukavec smanjuje na 4:2 i pritišće još jače, no do isteka devedesete minute rezultat se više nije mijenjao.

4. NL SREDIŠTE ZAGREB, 18. KOLO
NK RUGVICA SAVA 1976 – NK LUKAVEC 4:2 (3:0)
STRIJELCI: 1:0 Benković (13), 2:0 Škegro (41), 3:0 Kuninec (44), 4:0 Ivandić (49), 4:1 Konjevod (51-11m), 4:2 J. Grdenić (71)
NK RUGVICA SAVA 1976: Karas, Bošnjak, Kotoraš, Kralj, Ivandić (od 58. Hrga), Musa, Kuninec (od 63. Zagorec), Škegro, Mizan (od 75. Krstanović), Barberić, Benković. TRENER: Romeo Šapina
NK LUKAVEC: Peršin, Lagundžija (od 46. Orešković), Meter, Cimeša, Humeljak, J. Grdenić, Ezgeta, Konjevod, Gudelj (od 46. Tuka), Puntarić, Krpečanec. TRENER: Slaven Batovanja

Objava FOTO: Lider Lukavec po drugi puta poražen od Rugvica Save 1976 pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.