Prijava

Vaša prijava

Gorica i dalje bez lijeka za Dinamo, Modrima i deseta pobjeda

[]

Tri dana nakon povijesne pobjede nad Tottenhamom 3-0 koja je Dinamo odvela u četvrtfinale Europske lige, Modri su u derbiju 26. kola Prve HNL na Maksimiru pobijedili Goricu s 1:0 vrativši se na vrh ljestvice. Pogodak odluke za Dinamovu sedmu uzastopnu pobjedu zabio je Bruno Petković u 47. minuti utakmice.

Dinamo u prvenstvu nije izgubio gotovo dva mjeseca, od kraja siječnja otkad su ih Šibenčani iznenadili i svladali 2-1, dok je Gorici ovo bio prvi poraz u zadnjih 10 kola.

Modri su već u prvoj minuti mogli do vodstva. Petković je nakon samo 30 sekundi susreta izašao sam pred golmana Banića, no vratar Gorice je obranio njegov udarac. U nastavku akcije lopta se odbila do Ivanušeca, koji je pucao i pogodio stativu. U petoj minuti opasno je zaprijetio Majer, a u 18. minuti i Oršić. No obojica su bila neprecizna. Gorica je u 30. minuti imala odličnu priliku kada je Mater projurio po krilu, ali je loše dodao u sredinu.

Trenutak odluke dogodio se u 47. minuti. Ristovski je ubacio, a Petković ispred svog čuvara glavom zabio za 1-0. Najbolju priliku gosti su imali u sudačkoj nadoknadi kada je Matar pogodio vratnicu. Nažalost, u 52. minuti teško se ozlijedio gostujući veznjak Suk kojeg je odvela Hitna pomoć. Igrač Gorice je na 18 metara pokušao pucati, a u njegov udarac je uletio Čabraja.

Objava Gorica i dalje bez lijeka za Dinamo, Modrima i deseta pobjeda pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.