Prijava

Vaša prijava

Ačkar maksimalno transparentno i jednostavno prikazao gradski proračun

[]

Proračun Grada Velike Gorice izglasan je na 24. sjednici Gradskog vijeća održanoj 7. prosinca. U pripremi proračuna sudjelovali su i sami građani, njih 763 koji su ispunili online anketu na gradskim stranicama.

Kako bi građanima na što jednostavniji način približili i pojasnili izdvajanja iz gradskog proračuna, u Gradu je pripremljen i vizualni prikaz glavnih proračunskih rashoda za 2021. godinu.

-Kao što je vidljivo, najviše se izdvaja za financiranje školstva i predškolskog odgoja (204,3 milijuna kn; 37% ukupnog proračuna) po čemu smo među vodećim gradovima u Hrvatskoj- istaknuo je v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar.

Između ostaloga ovogodišnjim je proračunom osigurano funkcioniranje grada u složenim uvjetima pandemije, najveći iznos u povijesti za održavanje, povećana razina izdvajanja za socijalne programe (uskrsnice i božićnice), stipendije za srednjoškolce i studente, izgradnja dječjih vrtića u ruralnim područjima, povećana sredstva za potpore i pomoć poduzetnicima, osigurano financiranje svih gradskih Zajednica, nastavak izgradnje objekata za gospodarenje otpadom, kao i niz drugih programa.

Objava Ačkar maksimalno transparentno i jednostavno prikazao gradski proračun pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.