Prijava

Vaša prijava

Juniori Gorice preokrenuli Hermes Analiticu i izborili državnu završnicu

[]

Pobjedom nad direktnim konkurentom, Hermes Analitice, juniori Gorice plasirali su se među 16 najboljih juniorskih ekipa, što je sjajan rezultat i uspjeh goričke košarke kojeg potpisuje Hani Istanbuli koji je s ovom generacijom igrača već osvajao državna odličja.

Hermes Analiticu Goričani su svladali s 81:71 velikim preokretom u posljednjoj četvrtini. Loše su Goričani ušli u utakmicu, tri su četvrtine bili u zaostatku, da bi se u posljednjih deset minuta dogodio “klik” u kojem su igrači Hanija Istanbulija s parketa doslovno pomeli svoje protivnike koje su slomili serijom 22:0.

-Loše smo krenuli, otišli su nam i na dvoznamenkastu prednost. Pogodili su nam u prvom dijelu osam trica, no ja sam vjerovao u dečke i stalno sam im to ponavljao. Jednostavno, na kraju nam se otvorilo, sve smo pogađali i odigrali vrhunsku obranu u kojoj smo primili samo sedam koševa- o utakmici će Istanbuli, koji je većinu ovih igrača i trenerski odgojio.

-Kroz cijelu sezonu nakupilo se previše toga, ozljede nekih igrača, četiri poraza u produžecima protiv najboljih ekipa, no danas nam se sve to vratilo- priča nam trener goričkih juniora koji je pobjedu posvetio čovjeku, koji bi se također radovao ovom uspjehu.

-Ovo je pobjeda za Silvija Jenkača Jenkija, koji je uz mene stvarao ovu generaciju. Hvala mu na svemu. Znam da se i on sada raduje kao i mi- za kraj će trener Hani Istanbuli, pred čijim su igračima sada tri tjedna odmora prije doigravanja kroz koje će četiri momčadi izboriti Final four.

Za Goricu su danas igrali; Frano Miloloža 25, Hrvoje Majcunić 24, Nikola Ivanetić 9, Roko Sedlar 7, Paolo Istanbuli 5, Ivan Vukojević 5, Patrik Stjepan Trefil 3, Stipe Sokol 3, Filip Logarušić, Tino Panza, Tonko Brkušić i Tin Getz.

Objava Juniori Gorice preokrenuli Hermes Analiticu i izborili državnu završnicu pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.