Prijava

Vaša prijava

STRELJAŠTVO: Radovan Abramović pobjednik Pozivnog turnira

[]

Na streljani Grm u Lukavcu službeno je otvorena nova streljačka sezona u letećim metama. Prva utakmica bio je Pozivni turni u organizaciji Streljačkog kluba Turopolje, koje je tom prilikom isprobalo i novu elektroniku, tako da su se rezultati mogli pratiti putem tri monitora, što je bilo veliko iznenađenje za sve prisutne. Elektronika i sva ostala tehnika nisu zakazali, a dobar domaćin kao i uvijek bio je Željko Vađić, koji je prvog dana natjecanja proslavio i rođendan.

Rezultati na početku sezone bili su i više nego dobri, pogotovo se to odnosi na mlađu gardu strijelaca Francesca Ravalica i Marka Bačića koji su u osnovnom meču pogodili 121, odnosno 119 meta. Pobjedu je na kraju odnio Radovan Abramović iz Novog Zagreba, koji je u finale ušao nakon “raspucavanja” s Kristijanom Kancelarom i Josipom Glasnovićem, nakon što su sva trojica strijelaca imala 115 pogođenih “glinenjaka”.

Ante Glasnović drugo mjesto iz osnovnog dijela potvrdio je i u finalu, dok je treće mjesto osvojio Francesco Ravalico iz novigradskog Gusara.

U konkurenciji juniora u odsustvu Mateja Vukoića, prvo mjesto osvojio je Toni Gudelj (Osijek 1784), Ivica Vukoić (Turopolje) bio je drugi, dok je Dorian Maričić (Lovac Zadar) bio treći.

Dozvole li epidemiološke prilike 17. travnja u Lužama bi se trebalo održati prvo kolo Kupa, a 1. svibnja u Osijeku drugo kolo. Bit će to generalna proba uoči Europskog prvenstva kojem je domaćin Osijek, gdje će se dijeliti još jedna kvota za Olimpijske igre koje je od naših strijelaca izborio Josip Glasnović. Svjetski kup u Kairu potvrdio je da su naši strijelci u dobroj formi, a hoće li tako biti i u Osijeku, pokazat će rezultati.

Objava STRELJAŠTVO: Radovan Abramović pobjednik Pozivnog turnira pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.