Prijava

Vaša prijava

VIDEO/FOTO: Josip Jančić Babriga nakon 42 godine napustio JVP Velika Gorica

[]

Jedna od legendi Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica, Josip Jančić-Babriga jutros je nakon pune 42 godine zaključio svoj radni vijek u goričkoj postrojbi. Tim povodom jutros je u Javnoj vatrogasnoj postrojbi održan svečani ispraćaj svima dragog Jože u mirovinu. Simbolično, na blagdan svetog Florijana, nebeskog zaštitnika svih vatrogasaca.

U vatrogasnu službu Josip je stupio 1. rujna 1979. godine, i od tada pa sve do danas bio je aktivan sudionik goričkog vatrogasnog života.

-Svih ovih godina živjeli smo kao jedna obitelj, čak pola svojih života provodimo ovdje, jer radimo dnevne i noćne smjene, tako da smo zakinuti za taj život. Tu se onda stvaraju određena prijateljstva i povjerenja, tako da smo spremni jedni drugima pomoći- kazao nam je Josip Jančić, koji je bio i prvi zapovjednik goričke Javne vatrogasne postrojbe.

-Niz godina bio sam v.d. dok smo još radili u starom sustavu, a na mjestu zapovjednika bio sam nešto više od dvije godine, no tada je politika učinila svoje- priča nam Babriga, koji nije mogao sakriti dojmove nakon današnjeg oproštaja sa svojim kolegama.

-Pamtim da smo uvijek bili učinkoviti i da smo se znali suprotstaviti svim zadaćama koje su bile pred nama. Na to sam ponosan, kao i na dečke koji su radili sa mnom- kaže nam legenda goričkog vatrogastva.

Uz posao aktivnog vatrogasca, ostavio je Babriga traga i u turopoljskom nogometu, igrajući za Udarnik, gdje ga se i danas može često sresti, kao i u lovu, jer on je i predsjednik LD Srna.

-Nikada nije bilo teške to uskladiti. Za nas se uvijek pronašlo prostora za slobodne aktivnosti- priča nam Jančić, koji će umirovljeničke dane sada provoditi uz obitelj i unuke, a kako kaže pripomoć će im i u Restoranu Babriga, ako za to bude potrebe.

Objava VIDEO/FOTO: Josip Jančić Babriga nakon 42 godine napustio JVP Velika Gorica pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.