Prijava

Vaša prijava

24. godišjnica osnutka Udruge pripadnika 153. brigade HV - Velika Gorica


Iako je bio vruć ljetni dan u četvrtak 25. srpnja 2024. svečano je obilježen dan osnivanja Udruge pripadnika 153. brigade HV - Velika Gorica. Između nazočnih 80-ak članova Udruge i njihovih gostiju bio je i naš član i pripadnik 153. brigade sada aktualni zamjenik gradonačelnika Velike Gorice Neven Karas.
Svečanost je započela izvođenjem Hrvatske himne i himne 153. brigade, nakon čega se okupljenima obratio predsjednik Udruge Ivan Zagorac. Pozdravnu riječ održao je i Neven Karas, koji je bio u dvostrukoj ulozi - kao izaslanik gradonačelnika Krešimira Ačkara i kao pripadnik 153. brigade. U kratkom emotivnom govoru, Karas je zahvalio članovima na okupljanju i na podršci koju jedni drugima pružaju. Istaknuo je važnost Spomen parka 153. brigade, smještenog uz vojarnu Satnik Josip Zidar u Velikoj Buni. 
Predsjednik Zagorac najavio je novu inicijativu-od iduće godine planiramo obilježavanje Dana branitelja grada Velike Gorice, što će biti važan događaj za našu zajednicu. Druženje i razgovori branitelja su potrajali uz slasne delicije turopoljskog kraja do večernjih sati...foto...