Prijava

Vaša prijava

Započeo projekt „ZAŽELI – program zapošljavanja žena na području Općine Pokupsko – faza III“


Dana, 02. siječnja 2023. godine Općina Pokupsko započela je provedbu projekta „ZAŽELI – program zapošljavanja žena na području Općine Pokupsko – faza III“

Projekt je započeo potpisivanjem ugovora sa Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, uredom za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije.

Vrijednost projekta je 78.687,37 €, a u cijelosti bespovratna sredstva za Općinu Pokupsko osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%)

 

OSNOVNE INFORMACIJE O PROJEKTU

Naziv projekta – ZAŽELI program zapošljavanja žena na području Općine Pokupsko – faza III

Fond – Europski socijalni fond

Nadležna tijela – Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Hrvatski zavod za zapošljavanje, uredom za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije.

Prijavitelj i korisnik bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda

Općina Pokupsko, Trg Pavla Štoosa 15, 10 414 Pokupsko

Partneri – Hrvatski zavod za zapošljavanje, područna služba Zagreb i Centar za socijalnu skrb Velika Gorica

Uloga partnera jest pomoć pri indentifikaciji nezaposlenih žena iz ciljne skupine (HZZ), te indentifikacija krajnjih korinsika (CZSS)

Ukupna vrijednost projekta – 78.687,37 €

Projekt je sufinancirala Eruopska unija u sklopu Operativnog programa – Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Razdoblje provedbe projekta – 02.01.2023. – 02.09.2023.

Ciljna skupina – žene u nepovoljnom položaju na tržištu rada.

Cilj projekta – Zapošljavanje 12 žena sa nižom i srednjom razinom obrazovanja koje su na tržištu rada u nepovoljnom položaju, sa zadatkom da se na području Općine Pokupsko pruže pomoć u kući za 72 starije i nemoćne osobe. Cilj je i osnaživanje radnog potencijala 12 teže zapošljivih žena, te ublaživanje posljedica njihove nezaposlenosti, smanjenje rizika od siromaštva i povećanje socijalne uključenosti krajnjih korisnika.

Očekivani rezultati projekta – Zaposleno 12 žena ciljane skupine, pružena pomoć u kući za 72 krajnja korisnika.

OPĆENITO O PROJEKTU

Općina Pokupsko provoditi će u sklopu programa „ZAŽELI – program zapošljavanja žena“ projekt pod nazivom „ZAŽELI – program zapošljavanja žena na području Općine Pokupsko – faza III“ koji je u skladu s europskim i nacionalnim preporukama o unaprijeđenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena, kao i sa smjernicama politike zapošljavanja država članice EU s naglaskom na promicanje socijalne uključenosti i suzbijanja siromaštva.

Razdoblje provedbe projekta je 8 mjeseci unutar kojih je planirano da će žene iz ciljne skupine biti zaposlene na određeno vrijeme od 6 mjeseci, dok je preostalo vrijeme predviđeno za obavljanje administrativnih i tehničkih aktivnosti.

 

Više informacija možete dobiti na broj 099 3322 124, Jurica Skender, voditelj projekta

e-mail – euprojekt@pokupsko.hr

 

Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Općine Pokupsko

 

Više informacije o EU fondovima i Operativnom programu Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

 

https://strukturnifondovi.hr/

http://www.esf.hr/

Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.