Prijava

Vaša prijava

Početna konferencija projekta ZAŽELI – program zapošljavanja žena na području Općine Pokupsko UP.02.1.1.16.0464


Dana 24. travnja 2023. godine održana je početna konferencija projekta ZAŽELI – program zapošljavanja žena na području Općine Pokupsko kojeg provodi Općina Pokupsko. Na konferenciji su pristustvovale djelatnice zaposlene na projektu, djelatnici udruge Kupa – rijeka života, djelatnici Općine Pokupsko i općinski načelnik.

 ZAŽELI – program zapošljavanja žena na području Općine Pokupsko je projekt sufinanciran sredstvima  Europske unije iz Europskog socijalnog  fonda u vrijednosti 78.687,37 €.

Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske ( 15 % ) i iz Europskog socijalnog fonda ( 85%). Partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje, područna služba Zagreb i Zavod za socijalnu rad Velika Gorica.

ZAŽELI – program zapošljavanja žena na području Općine Pokupsko zapošljava 12 pripadnica ciljane skupine s područja Općine Pokupsko koje pružaju pomoć u kući za 72 krajnja korisnika. Pripadnice ciljane skupine su zaposlene na razdoblje od 6 mjeseci. Svaka pripadnica skrbi o šest krajnjih korisnika kojima pomaže u dostavi namirnica, pripremi obroka, održavanju čistoće stambenog prostora, pomoć kod osobne higijene, pomoć u socijalnoj integraciji, pomoć u posredovanju u ostvarivanju prava, dostava lijekova, plaćanje računa, pružanje podrške korisnicima kroz razgovore i druženja te uključivanje u društvo, pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima. Korisnicima se na mjesečnoj bazi dostavljaju paketi kućanskih potrepština za higijenu stambenog prostora.

Razdoblje trajanja projekta je 02. siječanj 2023. – 02. rujan 2023.


17. velikogorički brass festival stiže u naš grad