Prijava

Vaša prijava

Sanacija štete uzrokovane potresom na kolnicima nerazvrstanih cesta u Općini Pokupsko – FSEU.MMPI.03.0005


Općina Pokupsko provodi projekt pod nazivom „Sanacija štete uzrokovane potresom na kolnicima nerazvrstanih cesta u Općini Pokupsko“, sufinanciranog iz Fonda solidarnosti Europske unije (FSEU) u sklopu Poziva za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava „Vraćanje u ispravno radno stanje infrastrukture u području prijevoza oštećene u potresu na području zagrebačke županije“.

Oslabljena prometna povezanost naselja na području općine Pokupsko uslijed serije potresa od 22. ožujka 2020. godine koji su pogodili projektno područje glavni je problem koji Nositelj rješava ovim projektom. Shodno tome, svrha operacije je vraćanje razine prometne povezanosti naselja unutar općine Pokupsko na razinu prije potresa. U sklopu projekta sanirati će se tako ukupno 37 dionica nerazvrstanih cesta na području općine Pokupsko.

Navedeno će doprinijeti uspostavi redovnog funkcioniranja sustava te obnovi i dovođenju infrastrukture s pripadajućim građevinama u području prijevoza na razinu prije potresa što ujedno predstavlja opći cilj projekta.

Glavne aktivnosti koje će se provesti kroz ovaj projekt su izrada tehničke dokumentacije za radove, radovi na sanaciji prometnica te stručni nadzor.

 

Razdoblje provedbe projekta:   8 mjeseci

Ukupna vrijednost projekta:     1.729.438,25 EUR (13.030.452,48 HRK)

Iznos sufinanciranja:        1.715.502,35 EUR  (12.925.452,48 HRK)