Prijava

Vaša prijava

Izgradnja vodovodne mreže u naselju Zgurić Brdo


Općina Pokupsko u partnerstvu s javnim isporučiteljem vodnih usluga VG Vodoopskrbom d.o.o. provodi projekt Izgradnja vodovodne mreže u naselju Zgurić Brdo.
Radovi su započeli krajem studenoga 2023. godine, a nastavljeni su nešto smanjenom intenzitetu i tokom zimskih mjeseci, a intenziviraju se u ožujku i travnju 2024. godine. Radove izvodi Zajednica ponuditelja (ZP) koju čine VG Komunalac d.o.o., Palkom d.o.o i Multigrad d.o.o. Nakon prve faze radova, u kojoj je prvi član ZP izvršio svoj dio ugovorenih poslova, nastavak izvode preostali članovi ZP.
Ugovorena je izgradnja 1.372 m vodoopskrbnog cjevovoda. Vrijednost investicije sa svim troškovima projektiranja, geodetskih poslova, građevinskih radova i stručnog nadzora iznosi oko 270 tisuća eura.  Provedbom projekta omogućit će se priključenje na javnu vodoopskrbnu mrežu za dvadesetak kućanstava odnosno poljoprivrednih gospodarstava. Projekt je značajan jer prvi put za stanovnike naselja Zgurić Brdo osigurava dostupnost kvalitetne vodoopskrbe, koji su uvijek imali otežanu opskrbu vodom, a problem je osobito došao do izražaja nakon razornih potresa krajem 2020. godine, kada su ionako nedostatni izvori pitke vode u potpunosti ispali iz upotrebe zbog smanjenja dotoka i zamućenja vode.

Ovaj projekt se provodi uz financijski doprinos Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te Zagrebačke županije.

Preostala sredstva osigurava Općina Pokupsko iz vlastitih prihoda.