Prijava

Vaša prijava

Projekt ulaganja u objekt dječjeg vrtića


Poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2024. godini

Općina Pokupsko je i ove godine ostvarila financijsku potporu  za poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjem vrtiću za “Projekt ulaganja u objekt dječjeg vrtića”.

Ovaj projekt je proveden uz financijski doprinos Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Središnji državni ured za demografiju i mlade objavio je Odluku o raspodjeli financijskih sredstava za projekte usmjerene na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2024. godini po provedenom Pozivu za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2024. godini.

Program podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima osmišljen  je kao odgovor na razvojne prioritete lokalne i područne razine i predstavlja podršku jačanju socijalne kohezije i održivog razvoja kroz opremanje fiksnom opremom i uređenje okoliša te uređenje postojećih vanjskih terena.

Cilj programa je provođenje poticajne demografske i obiteljske politike, kroz razvoj i unapređenje postojećih kapaciteta vanjskih terena i igrališta dječjih vrtića kako bi se omogućila raznolikost prostora za igru te pridonijelo poboljšanju sigurnosti djece u prostorijama objekta i izvan njega.

Odlukom o raspodjeli financijskih sredstava za projekte usmjerene na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2024. godini , Općini Pokupsko odobrena su sredstva u iznosu od 23.236,20 eura. Ukupna vrijednost Projekta sa udjelom Općine Pokupsko je 29.263,75 eura.

Općina Pokupsko je financijsku potporu iskoristila za ulaganje u objekt Dječji vrtić Didi, Područni objekt Lajdica u uređenje vanjskog terena objekta nabavom i postavljenjem fiksne opreme i sjenice za igralište.