Prijava

Vaša prijava

SANACIJA OBJEKATA OZNAČENIH ZELENOM NALJEPNICOM STATIČARA


Poštovani mještani Općine Pokupsko,

 

Prema odluci Stožera civilne zaštite RH potrebno je da jedinice lokalne samouprave na potresom pogođenim područjima na kojima je proglašena katastrofa, zajedno sa svojim stožerima civilne zaštite utvrde popis vlasnika obiteljskih kuća na kojima je prioritetno potrebno provesti aktivnosti popravka nekonstrukcijskih elemenata u koje pripadaju: dimnjaci, zabatni zidovi, pokrov, parapeti, krovni vijenci, pregradni zidovi, dijelovi krovišta, pokrov i krovna limarija. Navedeni popis Općina i Stožer CZ Općine Pokupsko dužni su najkasnije do 12. travnja 2021. godine dostaviti Središnjem državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje.

 

Prema naknadnoj uputi Stožera CZ RH navedeni popis je potrebno utvrditi temeljem zaprimljenih obrazaca, koji se nalaze u prilogu ove Obavijesti.

 

Pravo podnošenja zahtjeva imaju stanovnici koji su na dan potresa imali prijavljeno prebivalište na području Općine Pokupsko te su njihovi stambeni objekti označeni zelenom naljepnicom U 1 i U 2  nakon obavljenog brzog pregleda statičara.

 

Općina Pokupsko zaprimati će zahtjeve u razdoblju od 06. do 09. travnja 2021. godine. Zahtjevi se mogu predati osobno, putem pošte ili putem e-maila na nacelnik@pokupsko.hr

Uz Obrazac za prijavu potrebno je priložiti i presliku osobne iskaznice vlasnika objekta.

 

Za materijal i radove koji su već financirani od strane Općine Pokupsko nije moguće ponovno ostvariti sredstva iz ove mjere kako ne bi došlo do preklapanja, odnosno dvostrukog financiranja popravaka nekonstruktivnih elemenata.

 OBRAZAC – PRIJAVA KUĆA ZA PRIORITETNI POPRAVAK NEKONSTRUKTIVNIH ELEMENATA