Prijava

Vaša prijava

Prvenstvo Hrvatske za mlađe kadete i mlađe juniore obilježeno Fair play potezom Vita Buchbergera


Veliki pobjednici i pravi sportaši uvijek znaju prepoznati vrijednost svog protivnika  na sportskom borilištu. Na netom održanom PH  u Velikoj Gorici rana ozljeda spriječila je Bornu Vadlju ( BK Međimurje ) da odigra svoja tri finala u kojima je s druge strane „mreže“ stajao njegov vječiti rival i prijatelj Vito Buchberger. Vito je osvojio naslove prvaka Hrvatske u sve tri konkurencije, puno više od naslova sve je dotaknula  njegova odluka i rijetko viđena gesta na sportskim borilištima. Prilikom proglašenja pobjednika  Vito poziva Bornu na najviše postolje i predaje mu svoju zlatnu medalju i pehar prvaka Hrvatske u konkurenciji mlađih kadeta kao izraz najvećeg poštovanja i činjenice da je u ovoj sezoni Borna istinski prvak u pojedinačnoj konkurenciji i najbolji  mlađi kadet u državi kojeg je samo ozljeda spriječila da to potvrdi na terenu.  Ponosni smo svi zajedno na ovu humanu sportsku gestu mladog igrača i njegovih roditelja , na Fair playu kao temelju na kojem sport treba počivati i ovim putem od srca se zahvaljujemo Vitu što je poslao najljepšu poruku sporta svojim vršnjacima i svima nama koji volimo badminton i time  ispisao najljepše stranice u klubskoj povijesti.

vito predaje pehar borni PH

Velikogorički badmintonaši na ovom PH osvojili su rekordan broj medalja ( 6 zlatnih, 2 srebrne i 3 brončane ) i na taj način odigrali najbolje prvenstvo do sada , a velike zasluge uz same igrače ima naravno trener Neven Rihtar.

Slavodobitnici

Mlađi kadeti – U13 :

 

BS-U13

1 Vito Buchberger ( VG )

2 Borna Vadlja ( MČ )

3/4 Ivan Gotesman ( ZM )

3/4 Roko Pipunić ( Purger )

PH 2015 vito i borna fair play

ph 2015 vito i borna III

U konkurenciji mješovitih parova  prvaci Hrvatske su Ira Misir & Vito Buchberger koji su u već spomenutom finalu dobili meč protiv Borne Vadlje & Tihane Doko.

XD-U13

1 Vito Buchberger & Ira Misir ( VG )

2 Borna Vadlja  & Tihana Doko ( MČ/ZM )

3/4 Ivor Zekan & Iva Sulić ( MZ )

3/4 Ivan Gotesman & Gloria Obadić ( ZM )

 

U konkurenciji muških parova prvaci Hrvatske su Vito Buchberger ( VG )  i Ivan Gotesman ( Zagreb )

 

BD U13

1 Vito Buchberger  ( VG )  & Ivan Gotesman ( ZM )

2 Luka Črep  & Borna Vadlja ( MČ )

3/4 Roko Pipunić  ( Purger ) & Karlo Sladojević ( Novska )

3/4 Vid Matanić & Ivor Zekan  ( MZ )

 

U ženskoj konkrenciji Ira Misir osvojila je naslov prvakinje Hrvatske nakon vrlo napetog i izjednačenog meča u tri gema protiv Lede Dominić (Arka Makarska)

 

GS U13

1 Ira Misir ( VG )

2 Leda Dominić  ( Arka )

3/4 Ira Martinuš ( MZ )

3/4 Tihana Doko ( MZ )

 

 U konkrenciji ženskih parova još jedan trijumf Ire Misir zajedno sa Tihanom Dokom  ( ZM ) protiv para iz Dubrovnika  Barbara Janičić & Andrea Vlašić

PH Ira i Vito mix
PH Ira ženski singl

 

GD U13

 

1 Ira Misir ( VG ) & Tihana Doko ( ZM )

2 Barbara Janičić & Andrea Vlašić  ( AD )

3/4 Tamara Cvitkušić & Ira Martinuš  ( MZ )

3/4 Glorija Obadić & Dunja Štrbenac  ( ZM )

 

 Time su velikogorički mlađi kadeti  Vito Buchbeger i Ira Misir osvojili sve naslove u svom uzrastu, a uz njih kao  prvake i svakako sportske uzore na prvenstvu su također nastupili naši mlađi kadeti Ana Anić, Petra Senfner, Filip Antunović, Ivan Mance, Lovro Cvitanović, Mihael Jurenić i Luka Pinturić

 

Mlađi juniori  - U17

 

BS U17

Prvak Hrvatske u pojedinačnoj konkurenciji mlađih juniora je Dominik Doko ( MZ ) koji je u finalu u tri gema uspio pobijediti našeg Filipa Jagara, dok su brončane medalje osvojili  Dorian Cvijanović (VG ) i Luka Ban ( Medvedgrad ).

1 Dominik Doko ( MZ )

2 Filip Jagar  ( VG )

3/4 Dorian Cvijanović ( VG )

3/4 Luka Ban ( MZ )

 

XD U17

Još jedno finale Medvedgrada i  Velike Gorice u tri gema dobili su igrači Medvedgrada:  Lucija Trgovac & Dominik Doko protiv našeg mixa Filip Jagar & Lucija Buchbeger. Bronce za  VG Doriana i Elenu  te ZG mix – Ingu i Josipa .

1 Dominik Doko & Lucija Trgovac ( MZ )

2 Filip Jagar  & Lucija Buchberger ( VG )

3/4 Dorian Cvijanović & Elena Miščević

3/4 Inga Sadaić & Josip Meglić

 

BD U17

U konkurenciji muških parova nastupajući po prvi puta zajedno na jednom turniru Filip Jagar i Dorian Cvijanović prikazali su visoku razinu igre i vrlo uvjerljivo bez izgubljenog gema osvojili naslov prvaka Hrvatske.

 

1 Dorian Cvijanović & Filip Jagar ( VG )

2 Filip Bel & Lino Zadravec ( MČ )

3/4 Dino Belas & Dominik Doko ( MZ )

3/4 Antonio Ban & Borna Car ( MZ )

 

 

GS U17

U ženskoj konkurenciji Inga Sadaić ( Zagreb Maksimir ) u vrhunskoj izvedbi po prvi puta pobjeđuje Luciju Trgovac  ( Medvedgrad ) i osvaja naslov prvakinje Hrvatske za mlađe juniorke.

 

1 Inga Sadaić  (ZM)

2 Lucija Trgovac (MZ)

3/4 Mia Čerjan (AD)

3/4 Ela Trstenjak (MČ)

 

GD U17

Još jedan naslov za Ingu Sadaić u konkurenciji ženskih parova zajedno sa Elom Trstenjak (MČ) . Srebrna medalja za zagrebačku kombinaciju Doroteja Brkić (ZM) & Antea Rendulić (MZ). Brončane medalje za Luciju Trgovac & Miu Čerjan te naše cure Elenu i Luciju koje su u polufinalu propustile meč loptu.

 

1 Inga Sadaić (ZM) & Ela Trstenjak (MČ)

2 Doroteja Brkić (ZM) & Antea Rendulić (MZ)

3/4 Mia Čerjan (AD) & Lucija Trgovac (MZ)

3/4 Lucija Buchberger & Elena Miščević (VG)

 

U konkurenciji mlađih juniora nastupiili su također Lovro Hanžek , Marcela Knapić i Matea Krlić.

Nakon ovih sjajnih rezultata koji su donijeli pregršt zadovoljstva  i uspomena velike čestitke svim prvacima i prvakinjama, osvajačima medalja  kao i svim igračima koji su nastupili i dostojno reprezentirali svoje klubove na ovom prvenstvu sa „ dušom „ koje je Vito zauvijek upisao u ljetopise. Bravo svima dragi ljudi.  Bili ste fenomenalni.

Veliko hvala svim igračima VGBL lige i roditeljima koji su sudjelovali u pripremi i postavi terena i opreme te organizaciji kako bi omogućili najbolje uvjete za igru u prekrasnoj  sportskoj dvorani  u Velikoj Gorici. Zahvala velikogoričkim mažoretkinjama, dožupanu Zagrebačke županije gosp. Rudolfu Vujeviću koji je dodjelio odličja najboljima, Mariji Matković za angažman u administraciji ,te obitelji Misir za kolače i tortu za kraj. Divix je bio u Sloveniji gdje Hrvatska slavi još jedan naslov na Int. turniru, a u isto vrijeme sjajno je mentorirao Damira Duvnjaka  koji  je odradio voditeljsku poziciju za čistu desetku.  Bravo svima !

Rezultate svih mečeva pogledajte na linku http://www.tournamentsoftware.com/sport/matches.aspx?id=C38D389F-6093-47A3-B789-4B118E6736E4 , a prilog na SPORTSKOJ TELEVIZIJI ( SPTV ) bit će u emisiji „Sport report“ u srijedu 13.05, s početkom u 17.30 sati.