Prijava

Vaša prijava

Bolje biti vani nego pred TV-om’


djeca1
Grad Velika Gorica, Dječje gradsko vijeće i Policijska postaja Velika Gorica organizirali su u petak u dvorištu OŠ Jurja Habdelića dva događanja pod nazivima “Zajedno više možemo” i “Bolje biti vani nego pred TV-om”.

Djeci velikogoričkih škola i vrtića predstavili su se policija, vatrogasci, Gorska služba spašavanja, različite sportske udruge koje okupljaju djecu i mlade kao i udruge koje se bave djecom i mladima putem aktivnosti slobodnog vremena. Predstavili su se i gorički dječji vrtići, Dječje gradsko vijeće i Centar za djecu, mlade i obitelj.

Kako uživo izgleda policijska oprema, što se sve nalazi u vatrogasnom vozilu, kako se treba pripremiti za planinarenje, kako se otkivaju otisci prstiju i još mnogo toga saznali su školarci dok su policajci, vatrogasci i ostali zaposlenici javnih službi strpljivo odgovarali na njihova pitanja. Među najzanimljivijim demonstracijama bio je i policijski pas Landa, koji je spremno pokazao koliko brzo može pronaći eksploziv.

Dječje gradsko vijeće iniciralo je projekt „Bolje biti vani nego pred TV-om“ u sklopu kojeg su se mogli okušati u nogometu, badmintonu, stolnom tenisu, košarci, tenisu, odbojci, a velikogorički klubovi istih sportova predstavili su se svaki u svom kutku dvorišta. U tradicionalnim igrama djecu su animirali izviđači TUR-a, koji su pokazali i kako se ručnom pilom pile drva i zabijaju čavli.

sajam mogucnosti djeca32

Okupljene mališane obišli su i pozdravili gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić i zamjenik Ervin Kolarec.