Prijava

Vaša prijava

OBITELJ I MEDIJI - POZIV NA PREDAVANJE


Današnja djeca od najranije dobi susreću se s medijima. Zbog toga se sve češće ističe kako djecu sve više odgajaju mediji, a ne roditelji. Djeca puno više vremena provode uz medije nego što ga provode u školi, ali i u komunikaciji s obitelji. Važno je osvijestiti koliko su nasilni sadržaji česti u dječjim emisijama te kakav i koliki utjecaj one imaju na razvoj djece.

Iz tog razloga, Centar za djecu, mlade i obitelj, u suradnji s Društvom za komunikacijsku i medijsku kulturu, organizira projekt "Obitelj pred izazovom medija", a koji je namijenjen svim zainteresiranim roditeljima, učiteljima, odgojiteljima, a sastoji se od dva interaktivna predavanja.

Prvo predavanje, pod nazivom "Komunikacija odgoja - odgoj komunicira - obitelj i mediji" održat će se 19.studenog 2015.g. u 18.30 sati u prostoru Centra za djecu, mlade i obitelj. Predavač je izv.prof.dr.sc. Danijel Labaš, koji će govoriti o komunikaciji u obitelji i o mjestu medija u obitelji.

Drugo predavanje "Mediji u svakodnevnom obiteljskom životu: od negative do kreative" vodit će Leali Osmančević, koja će govoriti o korištenju interneta, društvenih mreža i online videoigara. Navedeno predavanje prof. Osmančević će odžati 26.studenog 2015.g. u 18.30 sati.

Za vrijeme navedenih predavanja roditelji će, ukoliko budu željeli, sudjelovati u raspravi te steći nove uvide i znanja o svijetu medija kao i o njihovom utjecaju na razvoj djece i cijele obitelji.


Lomnica najbliža jesenskoj tituli

Modelarska liga Zagrebačke županije