Prijava

Vaša prijava

VIDEO Ivo Horvat stigao u grad s novim licem

[]

Već punih 15 godina velikogoričku publiku, kao i onu u zagrebačkim klubovima, svojim nastupima zabavljao je “cover bend” Retrodukcija. Predvođeni braćom Vidović, Ivanom i Antom, stekli su već i pristojnu popularnost, pa su ih još davno i mnogi mladenci počeli odabirati za svoje svadbe.

Nastupali su posvuda, izvodili tuđe stvari na vrlo visokoj razini, pokušavali se probiti na glazbenom nebu i čekali svoju šansu za iskorak. I za vlastitu glazbu.

Upravo zato se malo tko iznenadio kad su dečki iz benda objavili da se okreću autorskom radu, i to u novom obliku, kao “Ivo Horvat”.

– Kako je nastalo ime? E, to je zabranjeno pitanje… – sa smiješkom govore dečki iz benda, koji ipak žele zadržati malu dozu tajnovitosti, pa nastavljaju u sličnom stilu:

– Ivo Horvat je zasad jedan nepoznati uzorak, a ovo neobično vrijeme samo nam je bilo dodatni motiv da ga predstavimo javnosti. Susrećemo ga na raznoraznim dokumentima, a sad kad ima prvu pjesmu bit će mu lakše u životu. Sa svakom novom pjesmom dobit će još više vlastite osobnosti… Uglavnom, veselimo se našoj sadašnjoj, kao i budućoj publici. Sve to skupa pretvorilo se u nevjerojatnu pozitivnu silu i tko zna što nas sve čeka na ovom ‘divljem’ glazbenom putovanju.

Publici se Ivo Horvat predstavio i prvom pjesmom, nazvanom “Novo lice”, za koju je snimljen i prilično atraktivan spot.

– Tom pjesmom otvaramo vrata prema publici. Nastala je za vrijeme pandemije, ali ne bismo je baš potpuno vezali uz to. Rekli bismo da su promjene normalna stvar i tako je oduvijek. Promjene moraš prihvatiti, inače te pregazi vrijeme. Novo lice je pjesma koja je borbena i poziva na akciju. Svaki dan imamo neko novo lice koje treba prihvatiti i s njim hrabro izlaziti u vanjski svijet. Ponekad je to zaljubljeno lice, ali i lice s neposlušnom frizurom. Na kraju, ako si ustrajan, nema straha. Upravo zbog toga smo odabrali ovu pjesmu kao prvu. To je naša promjena, naše novo lice – poručuju iz benda.

Ivan Vidović je glavni vokal Ive Horvata, a oko vrata je i gitara, koju svira i njegov stariji brat Ante Vidović. Na bubnjevima je Mihael Vlah, Krešimir Kottek svira klavijature i saksofon, Karlo Vlahek trubu, a Mario Pavlić je prateći vokal, a istovremeno svira i gitaru, i klavijature. I sve je to ekipa koja je činila Retrodukciju, koja se neće gasiti, nego nastavlja funkcionirati usporedno s novim bendom.

– Upravo tako, svi članovi Retrodukcije su i članovi Ive Horvata. Kad smo izašli sa novom idejom u bendu, svi članovi su bili za, jer željeli smo na neki način razdvojiti te dvije priče. Ono što radimo i što ćemo raditi ne mora imati vezu sa prethodnim bendom. Na ovaj način dobivamo autorsku slobodu eksperimentiranja i traženja novih zvukova. To je zabavan proces. Veselimo se svemu što nas čeka na ovom novom glazbenom putovanju – poručuju iz benda.

Planovi za sljedeće korake već postoje.

– Radimo nove pjesme, imamo inspiracije i nadamo se da će nas poslužiti i dalje. Idemo korak po korak pa do albuma – najavljuju dečki iz Ive Horvata.

Već su se, kažu, pošteno zaželjeli i glazbe, i nastupa, i publike…

– Čekamo da pandemija prođe, optimistični smo te nastavljamo tamo gdje smo i stali, a tamo nema labavo! Mi smo spremni – optimistični su gorički glazbenici.