Prijava

Vaša prijava

Gavranović sredio Goricu, odluka o Europi pada na Rujevici

[]

I dvanaesti pokušaj je iza nas, u dosad apsolutno najvažnijoj utakmici, ali i dalje je Gorica bez pobjede protiv Dinama u prvenstvu. Ulog je bio ogroman, pobjedom je Gorica mogla osigurati treću poziciju i svoje mjesto u europskim natjecanjima, no iznenađenje se nije dogodilo. Gorica je odigrala neusporedivo bolju utakmicu nego na Poljudu, ali na kraju je opet nekako ispalo da je Dinamo bodove uzeo gotovo rutinski…

Imala je Gorica svoj plan, imala je nadu i vjeru da može parirati Dinamu, kao što je uspjevala i u prethodna tri ogleda, pa tražiti šansu za bod ili sva tri, no puno je toga palo u vodu već nakon dvije i pol minute. Marko Tolić lijepom je loptom pronašao Marija Gavranović, a on je zatresao mrežu Banićeva gola iz prvog udarca na utakmici. I lov na čudo je mogao početi.

Tražili su Goričani način kako probiti Dinamovu obranu, lijepo kombinirali i držali loptu, ali i stvarali šanse. Ognjen Mudrinski triput je bio u prilici, pucao je pokraj gola i preko gola, a jedanput mu je i golman Zagorac čudesno obranio. Imao je šansu i Špikić, dobro je pucao iz poluvoleja, no to je završilo u bloku, jednako kao i svi ostali gorički pokušaji. A onda je stiglo konačno rješenje.

Igrala se 36. minuta kad je Dinamo pobjegao u kontranapad, jurio je desnom stranom hitri Lirim Kastrati, pa dao povratnu za Gavranovića, koji je s 18 metara, iz prve, precizno pogodio za svoj peti gol Gorici ove sezone. U maksimirskoj pobjedi Dinama 3-2 zabio je sva tri, sad još dva, čime je goričke šanse sveo na minimum.

U nastavku je događaja bilo puno manje, šansi za Goricu također, a Dinamo je bio kudikamo opasniji nego u prvom dijelu. U svemu tome nismo dočekali smanjenje rezultata, neku novu šansu, iako je moglo biti i drukčije… Ako ni u kojoj drugoj situaciji, onda u 86. minuti, kad je Ristovski srušio Matara u kaznenom prostoru, a sudac Bel pokazao na bijelu točku. Loptu je namjestio Kristijan Lovrić, koji je ušao na početku drugog poluvremena, no njegovu namjeru pročitao je golman Danijel Zagorac. Bio je to prvi Lovrićev promašaj s bijele točke iz 11. pokušaja otkad je u Gorici…

Da dojam na kraju bude još za nijansu lošiji, pobrinuo se Mario Gavranović svojim trećim golom duboko u sudačkoj nadoknadi. Od 17 golova ove sezone u prvenstvu šest ih je zabio Gorici, više od trećine.

I na kraju, ništa od bodova, ništa od osiguravanja Europe, ta će odluka ostati za posljednje kolo. U kojem Goricu čeka još jedan jako težak izazov, gostovanje kod Rijeke, koja zaostaje samo jedan bod. Hajduk je na minus dva, što znači da je sve i dalje otvoreno. Gorica može biti i treća, i četvrta, ali i peta…

GORICA – DINAMO 0-3
VELIKA GORICA Gradski stadion. Bez gledatelja. Sudac: Dario Bel (Osijek). Pomoćnici: Goran Pataki (Đakovo) i Dino Knez (Osijek). Četvrti sudac: Andrej Burilo (Osijek). VAR: Marin Vidulin (Kanfanar). AVAR: Robi Kezele (Rijeka).
STRIJELCI: 0-1 Gavranović (3), 0-2 Gavranović (36), 0-3 Gavranović (90+3)
GORICA: Banić – Doka, Steenvoorden, Jovičić, Krizmanić (od 79. Keita) – Babec (od 61. Pršir), Junior – Hamad (od 46. Lovrić), Dvorneković (od 61. Mitrović), Špikić – Mudrinski (od 69. Matar). Trener Siniša Oreščanin.
DINAMO: Zagorac – Stojanović, Lauritsen, Perić, Franjić – Mišić, Ademi (od 46. Majer) – Kastrati, Tolić (od 61. Šaranić), Oršić (od 61. Baturina) – Gavranović. Trener Damir Krznar.
ŽUTI KARTONI: Baturina (Dinamo)
CRVENI KARTONI: –