Prijava

Vaša prijava

Krešimir Ačkar nakon pobjede na izborima: Želim nastaviti zajedno s vama graditi Veliku Goricu

[]

Krešimir Ačkar, prema još uvijek neslužbenim rezultatima, novi je gradonačelnik Velike Gorice. Za HDZ-ovog kandidata glasovalo je 11.605 birača te je sa 50,1 posto glasova izborio tijesnu pobjedu u prvom krugu. Ačkar je ovim rezultatom nadmašio i rezultat Dražena Barišića na prošlim parlamentarnim izborima, koji je u prvom krugu dobio 10.619 glasova.

U svom obraćanju javnosti nakon objave rezultata DIP-a, Ačkar je istaknuo kako je grad Velika Gorica ispred svake stranke i svake ideologije te čestitao na rezultatu i borbi svojim protukandidatima.

– Od samoga početka kampanje sam se vodio time i nikada nisam niti jednu lošu riječ rekao o svojim protukandidatima, niti imam potrebu za tim. U kontekstu afirmativne kampanje, želim nastaviti zajedno s vama graditi Veliku Goricu. Sve ono što sam rekao želim realizirati i ne želim bježati niti u jednom trenutku reći da sva ona obećanja, a nije ih bilo puno, neće biti u skladu s tim zato što smo pobijedili. Čestitam svojim protukandidatima na poštenoj političkoj igri, na poštenju i moralnosti koju su pokazali i pozivam ih da našu Veliku Goricu činimo boljom, prosperitetnijom i uspješnijom u nadolazeće četiri godine i da svi amandmani koje oni budu predložili, a budu za dobrobit, budu prihvaćeni i da ih zajedno konsenzusom donesemo. Naša stranka je Velika Gorica – kazao je Ačkar.

Foto: Marko Vidalina/Cityportal.hr

Koalicija predvođena HDZ-om osvojila je većinu glasova birača na ovim lokalnim izborima. No, 43,43 posto glasova ipak im neće biti dovoljno za većinu u Gradskom vijeću. SDP-ovoj koaliciji pripalo je 24,45 posto glasova, a MOST-u 18,91 posto. U Gradskom vijeću po prvi put će se naći i Domovinski pokret koji je osvojio 13,19 posto glasova. Prema tome, HDZ će imati 12 vijećnika, SDP sedam, MOST pet, a Domovinski pokret tri.