Prijava

Vaša prijava

U Buševcu održana radionica o obnovljivim izvorima energije

[]

OSS Buševec je sa svojim partnerima, agencijom Regea i Gradom Velikom Goricom, u sklopu projekta Buš Eko?!, koji financiraju EU iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge RH, održao radionicu “Obnovljivi izvori energije u mojoj zajednici”. Sudionici su tako imali prilike saznati što su obnovljivi izvori energije te kako zamijeniti stare neučinkovite sustave grijanja, novima, učinkovitijima i ekološki prihvatljivijima.

Foto: OSS Buševec

– Saznali smo što su to dizalice topline te na praktičnom primjeru iz prve ruke od našeg sumještanina Filipa Rožića, koji ju ima ugrađenu u svojoj obiteljskoj kući, dobili informacije o samim troškovima ulaganja i koliko je zadovoljan s tim načinom grijanja. Dovoljno je napomenuti da na pitanje da li bi nešto promijenio, Filipov odgovor bio ”Ne, jako sam zadovoljan i da ponovno gradim kuću ponovno bih napravio isto”. Također dobili smo informacije o mogućim izvorima sufinanciranja u RH odnosno kako se prijaviti na natječaje da bi ostvarili pravo na financijsku pomoć – objasnila je Irena Rožić, koordinatorica projekta Buš Eko?!.

U drugom djelu radionice pročelnica gradskog Ureda za urbanizam i zaštitu okoliša Gordana Mikulčić-Krnjaja predstavila je novi projekt za energetski samoodrživo naselje u kojem osim Buševca sudjeluju i naselja Rakitovec, Turopolje, Ogulinec, Novo Selo i Lazi Turopoljski. Također je zamolila sva kućanstva da ispune on-line anketu OVDJE.

Foto: OSS Buševec