Prijava

Vaša prijava

Lukavec trećeligaš! ‘Presretni smo, zaslužili smo uspjeh nakon ovakve sezone…’

[]

Kad već nije ispalo da se konačna potvrda dogodi doma, u Lukavcu, dobro je što se dogodilo u najbližem susjedstvu. Lukavec je gostovao kod Gradića i trebao tri boda za potvrdu drugoga mjesta i plasmana u 3. HNL Središte. Nakon 90 teških minuta, po sparnom vremenu, u tome su i uspjeli. Hrvoje Humeljak potpisao je jedini gol u pobjedi Lukavca 1-0 i slavlje je moglo početi.

– Teška utakmica, po teškom vremenu. Mi smo dominirali, a oni su se kvalitetno branili i izlazili u kontranapade. Gradići su jako dobra momčad, mora ih se limitirati u nekoliko stvari, a na kraju mislim da je rezultat realan, da je naša pobjeda zaslužena baš za taj jedan gol – kazao je trener Lukavca Slaven Batovanja kad je sve konačno bilo gotovo.

I odahnuo je, to je sasvim sigurno. Bila je ovo čudna, neobična, turbulentna sezona, emocije su se miješale, a baš zato je konačan uspjeh još slađi, još ljepši.

– Je, stvarno je sezona bila turbulentna, s usponima i padovima, no uspona je ipak bilo više. Odigrali smo fantastičnu jesen, koju smo završili na prvome mjestu, a onda dan prije saznali za termin odigravanja derbija s Ravnicama na otvaranju proljeća. Bila je to utakmica s puno teških duela, za kakvu nismo bili spremni, i platili smo to s nekoliko ozljeda. I upravo to, cijeli niz ozljeda važnih igrača, uništila nas je u sljedećim kolima. Uz to, nedostajalo je često i sreće, nikako nas nije išlo, gubili smo bodove nezasluženo, nesretno… Trebalo je vremena da se sve to iznova posloži, ali vjerovali smo u sebe i znali da ćemo se vratiti na pravi put. I evo, sad smo tu gdje jesmo – odvrtio je film jedne lude sezone trener Batovanja.

U jednom trenutku Lukavec je doista upao u veliku krizu, prosipao bodove na sve strane, što je omogućilo Ravnicama da odu na veliku prednost na vrhu. Odjedanput se borba za titulu pretvorila u pokušaje da se sačuva i drugo mjesto, Zagreb je dolazio sve bliže, no pobjede poput one kod Tondacha i one u Strmcu, u posljednjim sekundama, vratila je samopouzdanje i dobar ritam.

– Uspjeli smo i naravno da sam iznimno sretan. Prije svega zbog mojih igrača, ali i zbog ljudi iz kluba, zbog cijeloga mjesta. Do kraja ćemo pošteno odraditi ova tri kola, ali bitno je da imamo devet bodova prednosti i bolji međusobni omjer od Zagreba, što znači da smo trećeligaši! – ponosan je trener.

Ima na što i biti, jer Slaven Batovanja u Lukavec je došao kad je klub bio solidni petoligaš, član Jedinstvene županijske lige. Odmah u prvoj sezoni odveo ga je do titule i promocije u četvrtu ligu, a zatim prihvatio poziv drugoligaša Kustošije, preuzeo mjesto sportskog direktora. Međutim, to nije potrajalo i brzo se vratio u Lukavec. U trenutku kad je klub imao dva boda iz osam utakmica opet je sjeo na klupu, do kraja pandemijske sezone osigurao ostanak, pa ove sezone napravio još jedan korak prema gore, u trećeligaško društvo!

Velik je to, povijesni uspjeh za lukavečki nogomet, ali plasman u 3. HNL Središte, u kojoj će igrati lokalne derbije s Kurilovcem, donosi i ogroman posao za ljude iz kluba. Izazovi i zahtjevi bit će puno veći u višem rangu, trebat će ojačati i momčad, ali prije svega odabrati kormilara. Naime, uspješni trener Slaven Batovanja dan nakon promocije u treću ligu na pitanje formulirano “ostajete na klupi, naravno?”, odgovara pomalo iznenađujuće:

– Iskreno, ne znam. S vodećim ljudima kluba još nisam raspravljao o toj temi, no vjerujem da ubrzo hoćemo. U ovom trenutku važno je jedino što bolje završiti sezone, pa ćemo vidjeti što i kako dalje – zaključio je trener Batovanja.

Čeka Lukavčane još i finale goričkoga kupa, u kojem će 15. lipnja igrati protiv Posavca u Leknenom, žele i taj trofej, no naravno da je sezona već sad fantastična, povijesna, za pamćenje…

U ligu više otišao je i Mraclin, uspjet će u tome, sigurni smo, i NK Turopolje, pa će sljedeće sezone slika turopoljskog nogometa biti još ljepša.