Prijava

Vaša prijava

SDP traži sazivanje konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća i početak rješavanja gradskih problema

[]

Članovi goričkog SDP-a pozvali su gradonačelnika Krešimira Ačkara da što prije sazove konstituirajući sjednicu Gradskog vijeća kako bi se gradski problemi, na koje su upozoravali i tijekom kampanje na lokalnim izborima, krenuli što prije rješavati.

– Izbori su iza nas, građani su odlučili i oko toga više rasprave nema, pa ne treba ni puno komentara. Odabrali su da nositelj dužnosti bude novi gradonačelnik, ali i da njegova koalicijska lista nije dobila većinu u Gradskom vijeću. Mi tu odluku poštujemo, a očekujemo da je poštuju i ostali – započeo je Ivo Jelušić te naveo kako je i dalje potrebno hitno riješiti problem pročistača otpadnih voda u projektu Aglomeracija Velike Gorice, javni prijevoz i zapušteni Tržni centar.

– Nema potrebe za kupovinom onih koji nisu bili na njegovoj listi. Ne želimo da se ni od koga tko je izabran u Gradsko vijeće pravi ‘žetončić’, moralna ljudska i politička krpa. Nemojmo to ljudima činiti – kazao je Jelušić i dodao kako će SDP podržati svaki dobar prijedlog izvršne vlasti.

4.6.2021. Velika Gorica – KOnferencija za medije SDP-a Velika Gorica. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

– Onaj koji nije dobar nećemo podržati, ali ja se nadam da se ne radi na tome da skuplja ljude koji će podržavati njegove loše prijedloge. Za dobre prijedloge imat će i našu podršku – zaključio je Ivo Jelušić, a predsjednik Gradske organizacije SDP-a Ozren Robić je dodao kako ne želi špekulirati koga se to ‘pokušava kupiti’ ali da…”Konstituirajuća sjednica još nije sazvana, a realno gledano dosta vremena je već prošlo. To nas navodi na sumnju da se radi ‘ispod žita’. Na kraju krajeva, na konstituirajućoj sjednici će se vidjeti radi li se o dogovoru političkih stranaka ili se radi o ljudima koji su, nazovimo to tako, progledali”.

Podsjetimo, zakonski rok za sazivanje konstituirajuće sjednice je mjesec dana od službene objave rezultata izbora koja je bila 17. svibnja. Što se pak tiče raspodjele snaga u Gradskom vijeću, nitko nema potrebnu većinu od 14 glasova. HDZ i koalicijski partneri osvojili su 12 vijećničkih mjesta, SDP i partneri sedam, MOST pet, a Domovinski pokret tri.