Prijava

Vaša prijava

Podržite akciju Nismo same: Prikupljaju sredstva za besplatan taksi prijevoz na kemoterapiju

[]

Započela je 9. po redu humanitarna akcija zagrebačke Udruge Nismo same tijekom koje će se prikupljati donacije za nastavak projekta besplatnog taksi prijevoza na kemoterapiju “Nisi sama – ideš s nama!”. Humanitarnoj akciji svojim se donacijama mogu priključiti svi građani, od 4. lipnja do 6. kolovoza, do kada će biti otvoren humanitarni račun.

“Nisi sama – ideš s nama!” jedinstvena je socijalna usluga koju Nismo same, u suradnji s taksistima Udruženja Radio Taxi Zagreb, kontinuirano provode od 2018., a broj korisnica ove usluge popeo se na 383.

– Ova je usluga od neopisive važnosti za žene oboljele od raka. Korisnice projekta su žene svih životnih dobi, a osim žena koje žive na području Grada Zagreba, vozimo i žene iz Velike Gorice, Dubranca, Zaprešića, Jablanovca, Svete Nedjelje i Samobora. Oko polovica korisnica usluge besplatnog taksi prijevoza na liječenje u Zagreb dolaze iz Rijeke, Varaždina, Siska, Petrinje, Šibenika, Koprivnice, Splita i drugih mjesta i gradova. Velik broj njih na liječenje stiže vlakom ili autobusom, pa ih vozimo od kolodvora do bolnice i natrag, no mnogo je žena iz drugih gradova koju su tijekom terapija prisiljene plaćati skupi smještaj u Zagrebu, pa im ova usluga olakšava liječenje – rekla je predsjednica Nismo same Ivana Kalogjera koja je projekt pokrenula po uzoru na praksu u brojnim europskim zemljama.

– I dalje ćemo sustavno ćemo ukazivati na to koliko je dobro organiziran prijevoz na kemoterapiju važan dio liječenja i izlječenja svakog pacijenta, sve dok taksi prijevoz onkoloških pacijenata i kod nas ne postane dio osnovne police zdravstvenog osiguranja. Nadamo se da će nas građani u tome i ovaj put podržati donacijama, a kako se projekt koji mnogim ženama znači život ne bi prekinuo – rekla je Kalogjera.

Nismo same su za ovu akciju pripremile niz noviteta među kojima su i moderne mornarske tunike s potpisom poznatog modnog dizajnera Zorana Aragović, vlasnika brenda BiteMyStyle fashion design. Kupnjom tunike (160 kn) ili majice (130 kuna) pokrivate trošak najmanje jedne povratne vožnje na kemoterapiju. Majice su dostupne u više boja, a osim Zorana Aragovića dizajn potpisuju Zigman, Lunar te mlada likovna umjetnica Diana Zubak.

Sve artikle moguće je pregledati na portalu Nismo same (www.nismosame.com) i naručiti putem e-maila info@nismosame.com ili Facebook stranice Nismo same.

Donaciju je moguće uplatiti na humanitarni račun Udruge IBAN: HR4124020061500103417.