Prijava

Vaša prijava

Putujuća izložba najboljih fotografija vezanih uz čitanje stigla je i u Veliku Goricu

[]

U Područnoj knjižnici Galeženica od danas je postavljena putujuća fotografska izložba “Smiješak… čitajte!”. Tisuću riječi, jedna fotografija bila je misao vodilja pri pokretanju fotografskog natječaja “Smiješak… čitajte!” Hrvatskoga čitateljskog društva čiji je osnovni cilj putem fotografije promovirati knjigu, čitanje i sve vrste pismenosti na pozitivan, zabavan, pa čak i humorističan način. Brojni fotografi amateri, članovi HČD-a, ali i oni koji su osjetili potrebu fotoaparatom zabilježiti trenutak uz knjigu i s knjigom, slali su svoje radove tijekom trinaest godina. U mrežnoj galeriji pohranjene su neke pobjedničke fotografije od kojih svaka ima neku lijepu i posebnu priču o čitanju.

– Prve radove za Smiješak… čitajte! primili smo u ljeto 2005. i od tada redovito tijekom ljetnih mjeseci primamo fotografije koje sugeriraju da je čitanje još uvijek popularna aktivnost koja se rado prakticira, od roditeljskog krila do ležaljke. Budući da natječaj traje od srpnja do kraja kolovoza, većina fotografija je, osim samih čitatelja, u vremenu zauvijek zaustavila i dio ljetne bezbrižnosti, opuštenosti i optimizma. Upotrijebimo li maštu, kao što to pravi ljubitelji čitanja rade, možemo čuti i šum mora, šapat povjetarca ili šuškanje pokrivača te vječno pitanje A što je bilo dalje? – kažu iz Hrvatskog čitateljskog društva.

Kao i proteklih godina i ove godine proglasit će tri najuspješnije fotografije i tako doprinijeti proslavi Međunarodnog dana pismenosti.

Najbolje fotografije natječaja Velikogoričani mogu pogledati u izlogu knjižnice do kraja ovog mjeseca, odnosno do 30. lipnja.