Prijava

Vaša prijava

Zagrebačka županija nagradila paraolimpijca Velimira Šandora

[]

Za sjajne vijesti s nedavno održanog 7. Europskog paratletskog prvenstva u poljskom Bydgoszczu pobrinuo se Velikogoričanin Velimir Šandor, član Atletskog kluba osoba s invaliditetom „Uspon“, koji je u svojoj kategoriji osvojio brončanu medalju. Tim povodom danas je u Zagrebačkoj županiji održan prijem, a osim čestitki na sjajnom rezultatu zamjenik župana Ervin Kolarec, Šandoru je uručio i prigodnu novčanu nagradu.

– Velimir je sportaš koji daje sve od sebe i prezentira Zagrebačku županiju i Lijepu našu u najboljem svjetlu, a siguran sam da će u Tokiju polučiti dobar rezultat što mu želim od sveg srca. Nadam se da se vidimo u Zagrebačkoj županiji odmah nakon paraolimpijskih“, poručio je Kolarec.

Temeljem odluke o kriterijima za dodjelu županijskih nagrada Šandor je dobio 2500 kn, a zamjenik Kolarec najavio je i da može računati na dodatnih 10 000 kuna za kupnju invalidskih kolica.

– Zadovoljan sam formom, a najbolje ostavljamo za Tokio. Ovakav rezultat za mene je veliki uspjeh. Prije dvije tri godine sam bacao 18 metara, a sada smo na gotovo 20 metara – rekao je Šandor kojem je u Poljskoj najdalji hitac bio 19,78 metara.

Već sutra Velimir Šandor kreće na pripreme u Medulin uoči 16. paraolimpijskih igara koje će se u kolovozu održati u Tokiju.

S formom i rezultatom je zadovoljan i njegov trener Ivan Čengić koji je rekao da je Velimir bacio najbolju seriju do sada upravo na europskom prvenstvu, a sjajan rezultat očekuje i na paraolimpijskim igrama.

Predsjednik Sportskog saveza osoba s invaliditetom Zagrebačke županije Darko Matić najavio je kako će Zagrebačku županiju na predstojećem paraolimpijskim igrama predstavljati dvoje sportaša i to Velimir Šandor i stolnotenisač Pavao Jozić. „Da nije bilo kontinuiranih ulaganja Zagrebačke županije u paraolimspijski sport ne bi bilo ni ovakvih rezultata“, poručio je Matić.